Közélet

Málovics György: Az MSZP haszon nélküli kampányfogása

Málovics György: Az MSZP haszon nélküli kampányfogása

2010. április 13., kedd
Málovics György: Az MSZP haszon nélküli kampányfogása
Politikai kampányfogásnak, blöffnek, az LMP lejáratására irányuló kísérletnek véli a Lehet Más a Politika szegedi képviselőjelöltje, hogy az MSZP négy fővárosi jelöltjét visszalépteti az LMP javára. A parlamentbe bejutott új erő nem kívánja viszonozni a „gesztust”, és nem is kéri választóit bármelyik párt támogatására. Mint arról portálunk is beszámolt, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kedden jelentette be: a szocialista párt egyoldalú gesztusként visszalépteti az LMP még versenyben lévő jelöltje javára négy fővárosi képviselőjelöltjét, Avarkeszi Dezsőt, Hatvani Csabát, Bárándy Gergelyt és Szabó Zoltánt. Mint mondta: ami tesznek, nem az MSZP vagy az LMP érdekében teszik, hanem „a demokrácia érdekében és Orbán Viktor Fidesz-elnök túlhatalma ellenében”. Az LMP országos vezetése azonnal úgy reagált: a szocialisták semmiféle ellentételezésre sem számíthatnak. Természetesen a párt szegedi képviselőjelöltjét, Málovics Györgyöt is megkérdeztük, mi a véleménye a kialakult helyzetről. Málovics vasárnap a szegedi 3-as választókerületben 8,83 százalékkal negyedikként végzett Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP, 43,32), Botka László (MSZP, 36,23) és Molnár Áron (Jobbik, 11,62) mögött. Mivel a körzetben második fordulóra kerül sor április 25-én, nyilván rendkívül fontos lesz, miként viselkednek majd akkor a most vasárnap az LMP-t választók.

„Az MSZP a fő felelős”

A szegedi politikus úgy látja: az MSZP mai bejelentése olyan taktikai húzás volt, mely praktikusan nem sokat ér az érintett fővárosi körzetekben a Fidesz-KDNP kétharmados győzelmének megakadályozása ellen, viszont az LMP lejáratására alkalmas. „Egyértelmű blöffről van szó, mellyel a szocialisták azt próbálják elhitetni az emberekkel, hogy az LMP nem demokratikus párt, ha nem segíti őket a Fidesz-KDNP kétharmadának megakadályozásában. Ez azonban több sebből is vérzik. Egyrészt az MSZP a fő felelőse annak, hogy a Fidesz-KDNP ilyen jelentős győzelmet aratott, az ő gazdaság- és társadalompolitikájuk totális csődje juttatta ilyen helyzetbe az országot az utóbbi nyolc évben. Az LMP is részben éppen ez ellen jött létre! Másrészt mivel az MSZP tisztában van azzal, hogy az LMP nem működik vele együtt, hiszen azt testesíti meg, ami ellen új erőként megszerveződött, le akar járatni bennünket, magával rántani a mélybe. Haszon nélküli kampányfogás ez, nem más! A háttérben az áll, hogy az MSZP veszélyesnek tart bennünket magára, akár már az önkormányzati választásokon” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Málovics György.

Felnőttnek tekintik választóikat

Hozzátette: mint azt több fórumon nyilvánvalóvá tették, az LMP sem a Fidesz-KDNP, sem más kétharmados győzelmét sem szeretné, hiszen nem híve a túlhatalom kialakulásának. Mire biztatja hát azokat, akik az első fordulóban rá adták a voksukat? – kérdeztük. „Az LMP abban is különbözik a többi párttól, hogy felnőttnek tekinti és akként is kezeli szavazóit. Rájuk bízzuk, hogyan döntenek majd április 25-én. Nem egyszerű a helyzetük, én is sokat gondolkodnék, ha a 3-as választókörzetben laknék, hogy ki mellett döntsek. Támogassam a Fidesz-KDNP kétharmadát vagy az a pártot, azt a személyt, akinek tevékenysége ellen az LMP létrejött? Azt ajánlom választóinknak, alaposan mérlegeljék a lehetőségeket, beszéljék meg ismerőseikkel, barátaikkal, s utána határozzák el, elmenjenek-e, érvényesen szavazzanak-e, s ha igen, ki mellé tegyék az ikszet.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.