Közélet

Ligetfürdő-munkacsoport: Botka László mondjon le!

Ligetfürdő-munkacsoport: Botka László mondjon le!

2010. április 8., csütörtök
Ligetfürdő-munkacsoport: Botka László mondjon le!

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport ismét a nyilvánosság színe elé állt, hogy felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy szerintük Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere több ízben is hazudott fürdőügyben, ezért a munkacsoport nevében Bóka Zoltán szóvivő lemondásra szólította föl a városvezetőt!

A munkacsoport szerint a polgármester folyamatosan rendeli a propagandacikkeket a fürdőről, az egyikben például azt hazudta, hogy egy fillérjébe sem kerül a fürdő a szegedieknek, közben megfeledkezik arról, hogy jócskán áron alul apportált be önkormányzati tulajdonú ingatlanokat. „Ráadásul a szerződés szerint a 80%-os tulajdonrészét akár apport értéken is eladhatja Leisztinger cégének később” – tette hozzá

Bóka

. A munkacsoport több jogi lépést is tett az ügyben, de nem járt sikerrel; a szóvivő szerint a hatóságok felületesen jártak el, ezért a munkacsoport jogászai azt vizsgálják, melyek lehetnek a következő jogi lépések az ügyben. Bóka kijelentette azt is, hogy több lakossági panasz érkezett, hogy a környező utcák aszfaltját, zöldterületét tönkretették a munkagépek. A munkacsoport úgy véli, hogy a fürdő nem is kaphatott volna használatba vételi engedélyt addig, míg ezeket a károkat el nem hárítja. Bóka kiemelte, hogy a kampány a fürdőberuházás esetében is fontosabb volt, mint az emberek életminősége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.