Közélet

Lendvai lemond, új név, új logó – átvedlik az MSZP?

Lendvai lemond, új név, új logó – átvedlik az MSZP?

2010. április 19., hétfő
Lendvai lemond, új név, új logó – átvedlik az MSZP?
Az önkormányzati választások után teljes megújulást tervez a történetének legnagyobb mélypontján vegetáló MSZP. A nol.hu értesülései szerint Lenvai Ildikó már a második forduló után lemond pártelnöki pozíciójáról, a szocialista pártnak akár már a nyáron új neve s logója is lehet. Az MSZP háza táján sokan már az április 25. utáni pártépítésre és pozíciófogásra készülnek – írja a Népszabadság online. Abban már egyfajta egyezség született, hogy a második forduló után Lendvai Ildikó lemond posztjáról. Egységes a pártvezetés abban is, hogy Lendvai Mesterházy Attila kormányfőjelöltet ajánlja majd a párt élére. A pártvezetés legbefolyásosabb tagjai abban is azonos állásponton vannak, hogy a párt egységének megőrzése érdekében a legjobb forgatókönyv, ha a választások második fordulója után „csak” pártelnököt választanak, az önkormányzati választások után pedig megtartják a szükséges, teljes tisztújítást. Sokan a párt mielőbbi megújulását szorgalmazzák. A BKV-botrányok és egyéb nézeteltérések miatt a budapesti vezetés lemondását is újra szeretnék elérni néhányan.

Új név, új remények?

A nol.hu bennfentes forrásai azt állítják: a következő időszakban Gyurcsány Ferenc – bár arról beszélt, hogy sokkal aktívabb szerepet szán magának májustól – inkább a háttérben maradhat; nem kizárva, hogy például az önkormányzati választások után tartandó teljes tisztújítás során valamely pozícióért (akár pártelnökiért) elindul. Ami az új baloldalt illeti, a Népszabadság forrásai biztosra veszik, hogy akár még az önkormányzati választások előtt újra fogják gondolni és gondoltatni az MSZP „brandjét”, a név és logó esetleges lecserélését. Nem kizárt ugyanis, hogy új névvel (például: Új Baloldal) és új logóval vág neki az MSZP a következő négy évnek – erről várhatóan pártszavazást írnak ki, s nem egy szűk csoport dönt majd róla. A teljes cikk a nol.hu-n itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.