Közélet

Eltűnőben az anyanyelvünk – előadás a Koronában

Eltűnőben az anyanyelvünk – előadás a Koronában

2010. április 19., hétfő
Eltűnőben az anyanyelvünk – előadás a Koronában

Érdekes nyelvkritikai előadással tart a Panoráma Világklub szegedi tagozata. Gyimóthy Gábor költő beszél arról, hogyan tűnik el magyar anyanyelvünk napjaink világszintű egységesedési folyamataiban. A „nyelvében él a nemzet”, s ha elvész a nyelv? című rendezvényt április 20-án a korona Hotelben tekinthetik meg az érdeklődők.

A történelem időkerekét nézve szinte csak tegnap harcoltuk ki magyar nyelvünk törvényességét. És milyen nagy küzdelem árán! Most pedig eldobjuk magunktól? A Svájcban élő, nyolc nyelvet beszélő költő e kérdésre keresi a választ, s próbál rávilágítani magyar nyelvünk szépségeire, hihetetlen értékeire, annak gyors ütemű kopására, amit talán mi, itthon élő magyarok ezt észre sem vesszük. A Kacsalábon forgó vár, Tillárom-versek, 7 és HÓ, Van egy madár... című könyvek szerzője, a Panoráma Magazin külföldi tudósítója és a műsor vezetője,

v. Szilágyi Árpád

kedden 18.30-kor vár minden érdeklődőt a Petőfi sugárúti Korona Hotelben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.