Közélet

Botka és Ujhelyi az LMP-től „parázik”

Botka és Ujhelyi az LMP-től „parázik”

2010. április 14., szerda
Botka és Ujhelyi az LMP-től „parázik”
Ismét egymásnak estek a jelenlegi pártvezetés hívei és a „gyurcsányisták” az MSZP-ben. A marakodás oka ezúttal Lendvai keddi bejelentése, miszerint a szocialisták több jelöltje a fővárosban visszalép az LMP javára a Fidesz ellenében. A Gyurcsány-hívek, az ellenzők táborát erősíti Ujhelyi István és Botka László, a két szegedi képviselőjelölt is, akik április 11-én komoly vereséget szenvedtek fideszes ellenfelüktől. A Hírszerző.hu internetes újság beszámolója szerint éles vita robbant ki a szocialista párt vezető testületeiben arról, hogy visszalépjenek-e az MSZP jelöltjei LMP-s riválisaik javára a második forduló előtt. A kérdésben újra kialakult a jelenlegi pártvezetés hívei és a „gyurcsányisták” közötti törésvonal. A portál információi szerint a Lendvai Ildikó által előterjesztett javaslatot Burány Sándor, Kiss Péter és Szekeres Imre támogatták. A vita során az egyoldalú visszalépések ellen volt Ficsor, Molnár Csaba, Ujhelyi László, Botka László, valamint a budapesti MSZP-vezetők közül Katona Béla és Hiller István.

Botkáék már a helyhatósági választásra készülnek?

Az LMP azonnal világossá tette: nem lépnek vissza az MSZP javára sehol, és nem is tárgyalnak erről a szocialistákkal. Közleményében azt írja a párt, nincs ráhatása arra, hogy a szocialista párt mit csinál a jelöltjeivel, azonban az MSZP semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt. „Minket is nyugtalanít a lehetőség, hogy a Fidesz kétharmadot szerez, de ezért a felelősség azokat terheli, akiknek nyolc évi kormányzása a magyar társadalom elsöprő elutasítását hozta magával" – olvasható a közleményben. A SZEGEDma.hu információi szerint mivel Botka és Ujhelyi tisztában vannak vele, hogy nagy valószínűséggel elveszítik a parlamenti választás második fordulóját, már az őszi helyhatósági választásokra készülnek. Minthogy az LMP listája Szegeden 10,7 százalékot ért el, nagyon veszélyes lehet az MSZP számára az önkormányzati választásokon, ha erősítik az újonnan felbukkant riválist.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.