Közélet

Tovább fertőzhet az „útbaj” a Kálvárián és a Szőregi úton

Tovább fertőzhet az „útbaj” a Kálvárián és a Szőregi úton

2010. március 2., kedd
Tovább fertőzhet az „útbaj” a Kálvárián és a Szőregi úton
Még nagyobb lehet a káosz Szegeden, hiszen a szerződések szerint napokon belül el kell kezdeni a Kálvária sugárút villamospályájának az átépítését épp úgy, mint a városon átvágó kamionok áteresztését is szolgáló szőregi csomópontot, a Hősök terét – mutatott rá egy újabb közlekedési problémára Hüvös László, a Fidesz-frakció vezetője. A politikus először az M43-as építésében és a tömegközlekedés-fejlesztésben jelenleg fennálló gondok okait elemezve állapította meg, hogy a több hónapos csúszások miatt az eddig is káosszal küzdő Szeged még nagyobb bajba kerülhet, s mindennek az oka Botka László politikai ambíciója, a választásokra ütemezett átadások összeomlása. „A múlt héten bizonyságot nyert az is, hogy a csúszásoknak gazdasági okai vannak, hiszen egy alvállalkozó - mivel nem kapta meg az építésért járó bérét - demonstrálni kezdett útzárral, de a sajtó megérkezésére megtörtént a gyors békekötés” – fűzte hozzá Hüvös, majd kitért a város életét még inkább megterhelő problémákra: a szerződések szerint akár napokon belül elkezdődhet két újabb útfelújítás a Kálvária sugárúton és a Szőregi úton.

Akár Szőregtől a Bertalan hídig is éhet a kamionsor

„Az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás 2010. október 5-ét jelöli meg a Kálvária sugárút felújított villamosvonalának átadásának” – folytatta a politikus. „Ez a csúszások miatt azt jelenti, hogy még el sem készül teljes egészében a Kossuth Lajos sugárút, de Szeged egy következő közlekedési ütőerére is ráteszi a kezét a városvezetés. És ahogy azt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF Zrt.) weboldalán megtalálhatjuk, egy másik szerződés pedig 2010. év végét jelöli meg a szőregi Hősök terén kialakítandó körforgalom átadásának, s ez azt jelenti, hogy heteken belül itt is nekilátnak a munkának, ami jelentősen akadályozza majd az átmenő kamionforgalmat. S mivel az M43-as átadása igen távoli, a munkálatok akár a Bertalan hídig is felduzzadhatják a nagyteherautók és személyautók sorát a nyári turistaszezonban” – így a politikus, aki leszögezte, hogy arra kéri Botka Lászlót, hogy a város polgárainak érdekében lobbizzon a NIF Zrt.-nél, hogy ne induljon meg addig az egyébként szükséges beruházás, míg nem épül meg az M43-as és tegye ugyan ezt a Kálvária sugárút építkezéseinél is.
Villamos projekt - Kossuth Lajos sgt - Nagykörút kereszteződés, Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.