Közélet

Iroda nyílt Szegeden a kézzelfogható Európáért + HANG, FOTÓK

Iroda nyílt Szegeden a kézzelfogható Európáért + HANG, FOTÓK

2010. március 12., péntek
Iroda nyílt Szegeden a kézzelfogható Európáért + HANG, FOTÓK
A hatékony és emberközeli európai képviselet érdekében Hódmezővásárhely és Makó után Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Szegeden, a párt székházában is megnyitotta irodáját. Deutsch pénteken Gyimesi László, a szervezet szegedi elnökének, Nógrádi Zoltán és Bohács Zsolt parlamenti képviselőjelölteknek a társaságában beszélt a régiót érintő hosszútávú teendőkről. Először Nógrádi Zoltán tért ki néhány mondatban a térségünket érintő s akár a fellendülésében is segítő két nagyon fontos problémára: az ásotthalmi határátkelő évek óta húzódó megnyitására és a magyar föld kérdésére. Utóbbi azért nagyon sürgető ügy, mert hamarosan lejár a külföldiek földvásárlását tiltó moratórium, és akár sikerül, akár nem meghosszabbítani azt Brüsszelben, itthon meg kell teremteni azt a szabályozási, törvényi rendszert, amely nagyon szigorú feltételekhez köti a külföldiek magyar földtulajdonlását. Ezután Bohács Zsolt ejtett néhány szót a magyar élelmiszerek védelmében, mivel felütötte fejét az a hír, hogy a Tesco és más áruházláncok a hazai termékeket váltanák le például szlovákra.

A húsz legfejletlenebb régió között

Deutsch Tamás három pontban foglalta össze a legfontosabb irányvonalakat. Az első, hogy nem mi csatlakoztunk az EU-hoz, hanem befogadtuk, visszafogadtuk Európát, az irodák is azért nyílnak, hogy az emberek érezzék a közelségét, kézzelfogható legyen számukra egy-egy globális probléma területi megjelenése. A másik, hogy az EU 271 régiójából a legelmaradottabb húszba tartozik Dél-Alföld, így törekedni kell arra, hogy a térség – Románia, Szerbia, Horvátország – hamarosan beinduló fejlődésével együtt haladjon előre a mi régiónk is. A harmadik irányvonal pedig a munkahelyteremtés, ami az EU-hoz kötődően annyit jelent, hogy azokat az értelmes forrásokat kell megcélozni, megpályázni, amelyek a kis- és középvállalkozásokat segítik, hiszen ezek a vállalkozások adnak majd munkát az embereknek. Az EP-képviselő ezt követően külön kitért a Nógrádi Zoltán által említett földmoratórium kérdésére is.
Hallgassa meg Deutsch Tamással készült hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.