Közélet

Balogh: Hagyó zsebébe évi 70 millió forint „csúszhatott”

Balogh: Hagyó zsebébe évi 70 millió forint „csúszhatott”

2010. március 8., hétfő
Balogh: Hagyó zsebébe évi 70 millió forint „csúszhatott”

15 millió forintot személyesen adott át Hagyó Miklósnak Balogh Zsolt – ezt maga a BKV volt megbízott vezérigazgatója mondta a Hír Televízió Kontraszt című műsorában, majd megismételte: Hagyó Miklós MSZP-s alpolgármester irányította a BKV-hálózatot.

Az

mno.hu

arról ír, hogy

Balogh

elmondása szerint az első utasítás három hónappal a kinevezése után érkezett: engedélyeznie kellett volna a szentendrei HÉV vonalán kijelzőket gyártó cég jelentős áremelését és határidőcsúszását. Amikor erre nemet mondott,

Hagyó

behívatta. „Akik a városháza folyosóján járkáltak, azt láthatták, hogy mi édes kettesben ott sétálgatunk a folyosón. Ekkor mondta Hagyó úr, hogy a szentendrei többletköltséget el kell ismerni” – mondta Balogh.

15 millió egy telefondobozban

Balogh végül aláírta a teljesítési igazolást, a pályázatból – úgy tudja – 40 millió folyt vissza Hagyónak. A pénzt – állítása szerint – a tartótisztjeként emlegetett

Hatvani Szabó János

borítékban vitte a volt főpolgármester-helyettes irodájába. Balogh elmondta, hogy ő személyesen egyszer 15 millió forintot adott át Hagyónak, egy telefonos dobozban. Ez volt a szocialista politikus által csak éves tagdíjnak nevezett összeg, amit a közlekedési vállalattal szerződésben álló informatikai cég többletfizetéséből fedezett a megbízott vezérigazgató. Balogh azt mondta: egy év alatt – csak rajta keresztül – mintegy 70 millió forint jutott a BKV-t akkor felügyelő szocialista politikushoz.

A cikket az mno.hu-n itt olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.