Közélet

Szentgyörgyi Pál válasza a Ligetfürdő Munkacsoportnak

Szentgyörgyi Pál válasza a Ligetfürdő Munkacsoportnak

2010. február 10., szerda
Szentgyörgyi Pál válasza a Ligetfürdő Munkacsoportnak

A SZEGEDma.hu hétfőn közölte a Ligetfürdő Civil Munkacsoport sajtónyilatkozatát, melyben a civil szervezet azt kifogásolta, hogy a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Szerdán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester, melyben reagál a civilek vádjaira.

„Nem tudom pontosan, hogy kik és milyen célból hozták létre a magát civilnek nevező munkacsoportot, eddigi tevékenységük azonban csak a Ligetfürdő-beruházás és a városvezetés támadásáról, feljelentések gyártásáról szólt, ami inkább minősül politikai tevékenységnek. Láthatóan az igazságszolgáltatásban is csak addig hisznek, amíg szabadon és büntetlenül készíthetik feljelentéseiket, és máris elégedetlenek, ha az igazságszolgáltatás nem nekik ad igazat, és megállapítja, hogy vádjaik alaptalanok. Ez azonban nem keseríti el őket, hanem újabb állításokkal állnak elő, amelyben ismét tetten érhető a felkészületlenség és a rosszindulat. Az internetes újságban közzétett állításaik és a mellékelt fénykép tiszta megtévesztés és félrevezetés. Való igaz, hogy az önkormányzat több ingatlant is apportált az önkormányzat többségi tulajdonában álló Ligetfürdő Kft.-be. Ezek között vannak teljesen leromlott állapotú, romos, kiüresített lakóépületek is, ezek azonban nem azonosak a fényképen látható önkormányzati vendégházzal. A vendégház az elmúlt években nem volt felújítva, kimondottan hibaelhárításra költött a város. A vendégházról önálló értékbecslés készült, amely a civilek állításával szemben nem csak telekárat vett figyelembe, sőt a felépítmény árát összevetette a közeli Szent-Györgyi utcában, valamint a Radnóti és Thököly utcában értékesített ingatlanok vételárával. Az apport értéke (47.840 ezer Ft) az értékbecslésnek megfelelően került meghatározásra” – áll

Szentgyörgyi Pál

február 10-én kelt nyilatkozatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.