Közélet

Bohács Zsolt lesz az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó fővédnöke

Bohács Zsolt lesz az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó fővédnöke

2010. február 12., péntek
Bohács Zsolt lesz az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó fővédnöke

Bohács Zsolt, Csongrád megye Egészség- és Sportnagykövete lett az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó rendezvény a fővédnöke. A rendezvény most először érkezik Szegedre, és több ezer fiatalt várnak majd az újszegedi Kisstadionba, valamint a városi uszodába 2010. május 7-8-án. Az I. Szegedi Nagy Sportágválasztón több mint 50 sportágat próbálhatnak ki a látogatók, és számos megyei sportegyesülettel is megismerkedhetnek majd.

A 2007-ben indult Nagy Sportágválasztó lényege, hogy a fiatalok és az idősek megtalálhassák azt a sportot, amely illik hozzájuk, és amely örömet okoz számukra. Érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, és a szakedzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. „Bohács Zsolttal 1996-ban voltunk először egy csapatban, amikor a VB-re készültünk. Ekkor még egymás ellen versenyeztünk. Neki az volt az utolsó VB-je, nekem pedig az első. Nagyon jó példát mutatott nekünk, rengeteget segített a felkészülésben is. Azt gondolom, hogy Zsolt fővédnökként nagyon sokat tud hozzátenni a rendezvény, az egészséges élet és sport népszerűsítéséhez. Zsolt egy győztes alkat, ezt bizonyítja az is, hogy amikor abbahagyta a kenuzást, akkor is talált magának valamit, amiben amatőr világbajnok lehetett” - mondta el a

Csabai Edvin

, a rendezvény főkoordinátora. A Nagy Sportágválasztó célja igen sokoldalú: a rendezvény szervezői igyekeznek minél több embert sportolásra buzdítani, hiszen az egészséges életmód, az egészség megőrzése elképzelhetetlen sport nélkül, másrészt a legtöbb magyarországi sportág merítési problémákkal küzd, hiszen kevés gyerek sportol, így szűk bázisra kell építeni az élsportot is. „Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak egy ilyen óriási rendezvény fővédnökének. A sportért és az egészséges életmód népszerűsítéséért igyekszem mindent megtenni! Sportot nem lehet elég korán kezdeni, nagyon fontos, hogy gyermekkorban megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel, hiszen később sokkal könnyebben élnek majd tudatos életet. Nem csak a profi sportra, hanem az utánpótlásra és a szabadidős sportra is kell forrásokat áldozni, és ez elsősorban kormányzati feladat” – mondta el Bohács Zsolt a rendezvény koordinációs megbeszélésén. A nyugat-európai országokhoz hasonlóan a nemzeti összterméknek legalább 1%-át kellene a sportra, ezen belül az utánpótlásra és a szabadidős sportra fordítani, ma ennek az ötödét alig éri el a kormányzati támogatás! „Egy egészségesebb nemzetnek sokkal kevesebbet kell majd az egészségügyre fordítani, sokkal olcsóbb a megelőzés, mint a tünetkezelés” – tette hozzá a Fidesz-KDNP jelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.