Közélet

Közvetlenül választják a Magyar Nemzeti Tanácsot

Közvetlenül választják a Magyar Nemzeti Tanácsot

2010. február 5., péntek
Közvetlenül választják a Magyar Nemzeti Tanácsot

A Magyar Nemzeti Tanácsot legközelebb közvetlenül választják majd meg, mert ez a nemzeti közösség már összegyűjtötte az ehhez szükséges elegendő polgár aláírását, mondta ma Szabadkán Svetozar Čiplić emberi jogi és kisebbségi miniszter - adja hírül a VajdaságMa hírportál.

Čiplić

szerint Szabadka olyasvalami, ami felismerhető multikulturalizmusáról és multietnikusságáról, amire minden ország büszke lehet, s ezért is kezdte ott a nemzeti tanácsok meglátogatását. Ezt azt követően közölte, hogy találkozott a Magyar Nemzeti Tanács képviselőivel. A külön választói névjegyzéket illetően megjegyezte, hogy abba bekerül minden név, amelyet március 9-ig bejelentenek. Az MNT segít majd a dél-szerbiai albán nemzeti közösségnek, hogy az is megalakíthassa nemzeti tanácsát. Egyébként minden polgár egyéni joga, hogy feliratkozik-e a külön kisebbségi választói névjegyzékbe vagy sem. Čiplić ígéretet tett arra, hogy tárcája támogatja majd a szerb-magyar és magyar-szerb szótár elkészítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.