Közélet

Közbeszerzési bírság Botkáéknak és eltitkolt szerződések + HANG

Közbeszerzési bírság Botkáéknak és eltitkolt szerződések + HANG

2010. február 25., csütörtök
Közbeszerzési bírság Botkáéknak és eltitkolt szerződések + HANG
Az utóbbi időben egyre élesebb, összehangoltabb támadásokkal megy neki a szegedi MSZP-s városvezetés megyei közbeszerzéseknek és a helyi polgári sajtónak, amivel saját üzelmeikről próbálják Botka Lászlóék elterelni a figyelmet – véli Gyimesi László, a szegedi Fidesz elnöke. Hallgassa meg a Rádió88 hanganyagát!

A politikus kiemelte, hogy mindez nagyon visszás egy olyan önkormányzat háza tájáról, amelyet a Közbeszerzési Döntőbizottság első fokon 2 millió forintra bírságolt, mert egy kirívóan drága – a rivális versenytársnál 37 millió forinttal magasabb – négy évre szóló személy- és vagyonvédelmi ajánlatot fogadott el, igencsak hanyagul kezelve a közpénzt.

Gyimesi

szerint

Botka László

ráadásul a törvénysértést kerülgeti, mikor nem enged ellenzéki képviselőknek betekintést a város kommunikációs-, pr- és az ezekhez kapcsolódó tanácsadói szerződéseibe. Van olyan képviselő, aki kérelmére már 120 (!) napja várakozik. Az ellenzéki párt szegedi szervezetének vezetője szerint „Botka sunnyog”, mert bár a betekintést nem tagadja meg, de nem is ad rá engedélyt, így nem tudhatjuk meg azt sem, hogy a közel 500 milliós reklám- és kommunikációs kiadás mellett még milyen hasonló tartalmú pénzköltések folynak a torony alatt. A Fidesz-székházban tartott sajtótájékoztató után

Révész Mihály

, az MSZP helyi frakcióvezetője is a helyszínre érkezett, folytatva az összehangolt szocialista politikai támadást. Ő lényegében ugyan azt mondta el, mint

Kozma József szerdán a megyeháza előtt

, hozzátéve, hogy szerinte az

Oláh János

cége kiadásában megjelenő Déli Szó megyei magazinban nincs 8 olyan oldal, mely a közszolgálatiság követelményeinek megfelelne, továbbá olyan 8 oldal sem, melyen megjelölnék, hogy támogatja a megyei önkormányzat.

Hallgassa meg a Rádió88 Gyimesi Lászlóval készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.