Közélet

Juhász miniszterségéig nyúlik vissza a „katonai” korrupció

Juhász miniszterségéig nyúlik vissza a „katonai” korrupció

2010. február 28., vasárnap
Juhász miniszterségéig nyúlik vissza a „katonai” korrupció

Már Juhász Ferenc minisztersége alatt, 2006 elején is történtek korrupciógyanús bűncselekmények a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) – közölte a HírTV. Zamecsnik Péter, az egyik gyanúsított ezredes ügyvédje a Célpont című műsornak azt mondta: védence ellen egy négy évvel ezelőtti ügyben folyik eljárás.

A HírTV úgy tudja:

L. Szilárd

, a HM Currus Zrt. vezérigazgatója titkos hangfelvételeket készített minden tárgyalásról. Az ezredeshez az ügyben először őrizetbe vett százados vallomása alapján jutottak el. A tisztet a kommandósok tetten érték, amikor több mint egymillió forint kenőpénzt vett át egy beszállító cégtől. A vállalkozás cserébe jól fizető megbízást várt a tárca egyik társaságától. A katonai ügyészség több magas rendfokozatú katona ellen is eljárást folytat korrupciós bűncselekmények gyanújával. A nyomozó hatóság szerint az érintettek bűnszervezetet alkotva fogadtak el kenőpénzt a honvédség beszállítóitól. Forrás: HírTV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.