Közélet

Gyimesi: törvénysértések a kopogtatócédula-gyűjtésnél

Gyimesi: törvénysértések a kopogtatócédula-gyűjtésnél

2010. február 10., szerda
Gyimesi: törvénysértések a kopogtatócédula-gyűjtésnél

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség több jelzést kapott arról, hogy a párt nevében, magukat a párt aktivistáinak kiadva illetéktelenek gyűjtenek kopogtatócédulákat Szegeden – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t szerdán Gyimesi László.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke elmondta, információik szerint például fénymásolt ál-megbízólevelekkel házalnak ismeretlenek. Ez – hangsúlyozta – sérti a büntetőtörvénykönyv rendelkezéseit. Éppen ezért a médián keresztül is felszólít minden pártot, jelölőszervezetet, hogy tegyen meg mindent a hasonló jellegű törvénysértések megelőzéséért.

Nyitrai Zsolt

, a Fidesz operatív igazgatója egyébként korábban sajtótájékoztatón tette közzé: a büntetőtörvénykönyv szerint aki ilyen módon megtéveszti a választókat, bűncselekményt követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A Fidesz önkéntesei egyébként hivatalos, névre szóló megbízólevéllel és igazolvánnyal rendelkeznek az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában. Mindkettőn szerepel a párt hivatalos pecsétje, az igazolványt

Kubatov Gábor

pártigazgató aláírása, a megbízólevelet pedig a helyi képviselőjelölt és a pártigazgató együttes kézjegye hitelesíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.