Közélet

A szólásszabadság védelme Botkáékkal szemben

A szólásszabadság védelme Botkáékkal szemben

2010. február 25., csütörtök
A szólásszabadság védelme Botkáékkal szemben

Kozma József – aki politikai támadást intézett a polgári sajtó ellen – sajtótájékoztatóját követően a Szegedi Civil Fórum az alábbi sajtóközleményt juttatta el a helyi médiának.

Nyílt levél a Tolvajokhoz, a Hazudozókhoz! (A szegedi szólásszabadság védelmében)

Tisztelt Botka László és Kozma József!

Önök tegnap példátlanul durva hangnemű és tartalmú támadást indítottak a szólásszabadság, szegedi polgári sajtó: nevezetesen a SZEGEDma.hu és a Déli Szó ellen. Ezzel mintegy megkoronázták az elmúlt hónapok törekvéseit, hogy az MSZP-s szegedi önkormányzat és önkormányzati cégei által több száz milliós megrendelés-állománnyal befolyásolt Délmagyarországon és Délmagyar Online-on kívül más sajtótermék, más vélemény ne jelenhessen meg Szegeden. Természetesen ezt az Önök által szokásos kommunikációval, csúsztatásokkal, hazugságokkal tették. Önök közpénzből ilyen-olyan csatornákon keresztül több száz millió forintot költenek saját és pártjuk propagandájára a különböző sajtóorgánumokban (pl. Szegedi Tükör, Délmagyarország, Délmagyar Online, VTV Szeged, Szegedi Kistérségi Hírek stb.), majd saját bűneiket ordítják jó kommunista szokás szerint másokra. Botka és Kozma Urak! A szegedi civilek az elmúlt két évben az önök által megtámadott sajtótermékektől kapták meg azt a nyilvánosságot, amire máshol esélyük sem volt. Ennek köszönhetően olyan ügyek nyilvánosságra hozatalára kerülhetett sor, melyeket az MSZP-s szegedi városvezetés minden erővel szőnyeg alá akart söpörni. Az önökével ellentétes vélemények elhallgattatására tett kísérleteik – biztosíthatjuk önöket – nem lesznek sikeresek. Többek között azért sem, mert a hazugságokról, korrupciós és tolvajlási ügyekről elhíresült pártjuk felett április 11-én nem a bíróság, hanem a magyar szavazópolgárok fognak ítéletet hozni.

Szeged, 2010. február 25.

Kapócs János, Németh János, Nógrádi Tibor a Szegedi Civil Fórum nevében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.