Közélet

Magyar Anna: Kozma József szánalmas módon terel

Magyar Anna: Kozma József szánalmas módon terel

2010. január 13., szerda
Magyar Anna: Kozma József szánalmas módon terel
A megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ-frakciójának vezetője szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a megyei intézmények dolgozóinak decemberi fizetését késve utalták, holott a fedezet megvolt rá, a kincstár már karácsony előtt átutalta. Kozma József ezért lemondásra szólította fel Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét. Magyar Anna szerint Kozma szánalmas módon próbálja elterelni a figyelmet a kormányzat az embereket ellehetetlenítő pénzügypolitikájáról, s neki kellene lemondania országgyűlési képviselői mandátumáról.

Kozma József: időben megjött a pénz

Kozma József

szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján arról számolt be: a megyei fenntartású intézmények dolgozóit egy december 21-i keltezésű levélben arról tájékoztatta

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, hogy késve kapják meg decemberi fizetésüket, mivel a kormány már elkezdte a megszorításokat. Az „év végi üzenet a munkatársaknak” tárgyú kétoldalas levélben foglaltak Kozma szerint nem fedik a valóságot. A közgyűlés MSZP–SZDSZ-frakciójának vezetője szerint ugyanis a kincstár még karácsony előtt átutalta a pénzt a megyének. „A megyei önkormányzat vezetése nem utalta át idejében az emberek decemberi fizetését, pedig megtehette volna” – jelentette ki Kozma József. A fizetéseket az önkormányzathoz tartozó intézményekben egyébként a hónap első napjaiban kapják meg a dolgozók. Kozma szerint a megye „12 napig kotlott a pénzen”, holott a kincstár december 21-én és 22-én utalt, tehát legkésőbb a két ünnep között megkaphatták volna azt az érintettek, ha elindították volna az utalásokat. „Rossz hír, hogy már az év végén elkezdik az elvonásokat, csak január elején utalja ki a kormány a bérfizetéshez szükséges összeget, azaz akkor tartja vissza a pénzt, amikor a szokásosnál több mindenütt a családi kiadás” – idézett Magyar Anna leveléből Kozma. A közgyűlés MSZP–SZDSZ-frakciójának vezetője szerint ekkor a megyei elnök önmagáról beszél, mert ő nem gondoskodott a pénz utalásáról. Kozma József szerint ez egy „előre gonoszul kitervelt politikai akció volt, amellyel anyagilag kiszolgáltatott emberekkel packáztak.” Az MSZP-s politikus azt mondta: Magyar Annának távoznia kellene a közgyűlés éléről.

Magyar Anna: a közgyűlés ellenszavazat nélkül döntött

Magyar Anna úgy reagált a szocialista politikus vádjaira: a Csongrád Megyei Közgyűlés az előzetes pénzügyminisztériumi tájékoztató alapján 2009. december 17-i ülésén ellenszavazat nélkül elfogadta, hogy 2010. január 6-án fizessék ki a béreket. A közgyűlési döntés pedig kötelezi az elnököt annak végrehajtására. A szocialista kormány 2009. december 19-én hozott rendelete (292/2009. (XII. 19.)) alapján Magyar Anna Csongrád megyei elnök tájékoztató levélben felkészítette a kollégákat a késedelmes fizetésutalásra, tudva azt, hogy az ünnepek idején a szokásosnál mindenütt több a családi kiadás. „Kozma József mint szocialista országgyűlési képviselő elég szánalmas módon próbálja elterelni a figyelmet a kormányzat az embereket ellehetetlenítő pénzügypolitikájáról” – fejti ki a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az elnök asszony, aki szerint Kozma Józsefnek kellene lemondania országgyűlési képviselői mandátumáról, miután ismét bebizonyosodott, hogy nem tudja képviselni azoknak a Csongrád megyei lakosoknak az érdekeit, akik őt megválasztották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.