Közélet

Akár ölhetett is volna a jéggyár tűzfala + PANORÁMA - Frissítve

Akár ölhetett is volna a jéggyár tűzfala + PANORÁMA - Frissítve

2010. január 4., hétfő
Akár ölhetett is volna a jéggyár tűzfala + PANORÁMA - Frissítve

Az ipartörténeti jelentőségű egykori jéggyárat tavaly tavasz óta bontják a Madách utcában. Egyik olvasónk jelezte, hogy a bontást csak két falnak támasztott palló jelzi, a munkások védőfelszerelés nélkül dolgoznak, sokszor szakszerűtlenül veszélyeztetve az épület közelében közlekedőket. Nos, az aggodalom nem volt alaptalan: az egyik tűzfal hétfő délelőtt az úttestre dőlt.

A SZEGEDma.hu-nak egy olvasó telefonált be, hogy hétfőn délelőtt egy markolóval hátulról (nem az utcafrontról) kezdték a főépület bontását, és nem sokkal 11 előtt a homlokzat megingott, és az utcára borult. Az úttest felezővonaláig bokáig állt a törmelék és a szilánk. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. A helyszínre érkező kollégánknak a markolót vezető férfi azt mondta, hogy ő csak egy alkalmazott, és az ő főnökét bízták meg a bontással. Sem a főnöke, sem a saját, sem a cég nevét nem árulta el.

A rendőrség sajtóközleménye

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság a Madách utcában történt falomlás ügyében - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére hétfő kora délután érkezett bejelentés arról, hogy egy ház bontása során az utcafronti fal a járdára illetve az úttestre borult, melynek során elszakadt egy egymillió forint értékű légvezeték (internet- és tv-kábel). Személyi sérülés nem történt. A rendőrség a Madách utcát a helyszíni szemle idejére lezárta, valamint vizsgálták azt is, hogy további omlásveszély fennáll-e. Mivel a rendőri intézkedés során felmerült, hogy a bontási terület elkerítéséről, illetve figyelmeztető jelzések elhelyezéséről nem megfelelően gondoskodtak, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.
Jéggyár bontása in Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.