Közélet

Szeretetcsomagok az átmeneti otthonban

Szeretetcsomagok az átmeneti otthonban

2009. december 19., szombat
Szeretetcsomagok az átmeneti otthonban

November elején ruhagyűjtési akcióba kezdett a Societas Új Mozgalom Szegedi Szervezete karácsony alkalmából. A felajánlásokat a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Humán Szolgáltató Központ segítségével juttatták el a rászorulóknak, kiemelten a Szentmihályon működő Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona lakóinak.

A közel 5 hét alatt több mázsa ruhát sikerült összegyűjteniük, tudtuk meg Turcsányi Áron Bálinttól, a Societas sajtófőnökétől és a szervezet alelnökétől. A fiatalok az idén először fogtak össze, de az akcióból hagyományt szeretnének teremteni. Szegeden, a Klauzál téren felállított sátorban lehetett leadni az adományokat, ahol meleg teával és szaloncukorral várták az érdeklődőket, hétfőn, kedden és pénteken pedig a Belvedere palotában. A mintegy 3-4 mázsa ruha mellett játékokat és könyveket is gyűjtöttek. Pénteken 18 órakor a szentmihályi Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában 44 lakó izgalommal várta az ajándékosztást. A kicsik megilletődve ölelték magukhoz a méretes kosárlabdát, őket – érthetően – ez jobban érdekelte, mint a ruhanemű. A lelkes fiatal aktivisták nem győzik hangsúlyozni, a gyűjtés teljesen politikától függetlenül zajlott, nem volt jobb- és baloldali adakozó. Ami érdekességként megfigyelhető volt, hogy a válság ellenére nem csökkent az emberek adakozókedve. Sőt, éppen azok jótékonykodtak, akiknek maguknak sincs, akik át tudják érezni a másik ember rászorultságát, akik tudják, mi fán terem a nélkülözés. A fennmaradt ruhákat a humán szolgáltató központ szétosztja majd a rászorulók és a hajléktalanok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.