Közélet

Szabadon hazatérhetnek külföldről a vajdasági katonakötelesek

Szabadon hazatérhetnek külföldről a vajdasági katonakötelesek

2009. december 17., csütörtök
Szabadon hazatérhetnek külföldről a vajdasági katonakötelesek

Azok a fiatalok, akik nem tettek eleget a kötelező katonai szolgálatnak, és jelenleg külföldön tartózkodnak, nyugodtan hazajöhetnek az ünnepekre, nem kell tartaniuk a katonai rendőrségtől, általában nem érheti őket ezzel kapcsolatban semmi kellemetlenség a határon - értesült a Večernje novosti belgrádi napilapra hivatkozva a VajdaságMa hírportál.

A kormány ma dönt erről, s hamarosan elfogadja a parlament is az amnesztiáról szóló törvényjavaslatot. A nagy példányszámú lap úgy tudja, hogy a legfelsőbb állami vezetés megállapodásra jutott ebben a kérdésben, hogy az amnesztiát már az ünnepek alatt érvényesíteni fogják, hogy a fiatalok együtt ünnepelhessenek családjukkal. Ez a törvény jelképesen időben egybevág a vízum megszüntetésével. Becslés szerint az állami vezetés döntése – amelyet hamarosan törvényben is rögzítenek – több mint tízezer fiatalt érint, köztük vajdasági magyarokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.