Közélet

Bajnai mint főpolgármester-jelölt?

Bajnai mint főpolgármester-jelölt?

2009. december 23., szerda
Bajnai mint főpolgármester-jelölt?

Akár Bajnai Gordon is lehet az MSZP főpolgármester-jelöltje a jövő őszi önkormányzati választásokon. A szocialisták egy része ugyanis szívesen látná Budapest élén a miniszterelnököt. Lendvai Ildikó pártelnök nem cáfolta a hírt, ám a kormányszóvivő néhány órával később kijelentette: az országgyűlési választások után a kormányfő - ígéretéhez híven - nem vállal újabb közéleti szerepet – értesült a HírTv.

Arra a kérdésre, hogy „Ön alkalmasnak tartaná

Bajnai Gordont

mondjuk a főpolgármesteri posztra?”,

Lendvai Ildikó

kitérő választ adott, és nem cáfolta az értesülést. Pár órával az MSZP elnökének sajtótájékoztatója után a kormányszóvivő már cáfolni igyekezett a hírt.

Szollár Domonkos

hangsúlyozta: „Miniszterelnök úr világosan kifejtette már többször is, hogy egy évre vállalta a kormányzást, nem tervez semmiféle közéleti tevékenységet a választások után, se rövid, se közép, se hosszútávon”. Bajnai Gordon miniszterelnökké választása előtt azonban mindössze arra tett nyilvános ígéretet, hogy csupán a kormányfői szerepet nem vállalja tovább egy évnél.

További részletek a HírTv

honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.