Közélet

Orbán: Nem kell a parlamenttel rivalizáló erős elnök

Orbán: Nem kell a parlamenttel rivalizáló erős elnök

2009. november 25., szerda
Orbán: Nem kell a parlamenttel rivalizáló erős elnök

Egykamarás parlamentre van szükség, mely a népfelség elvét szuverén módon gyakorolja – jelentette ki Orbán Viktor, a köztévé Ma reggel című műsorában szerdán. A Fidesz elnöke szerint a magyar parlamentáris rendszer akkor felel meg a magyar politikai hagyománynak, ha megpróbálja középpontban tartani a parlamentet – adta hírül az Magyar Nemzet Online.

Az Alkotmánnyal kapcsolatban

Orbán

elmondta, hogy olyan veretes gondolatokat kellene tartalmaznia az alaptörvény első passzusainak, melyek nem megosztják, hanem összefogják az országot. Hazánk energiafüggőségével kapcsolatban a Fidesz elnöke kifejtette, hogy az oroszok még segítenének is abban, hogy ezen a téren függetlenné váljunk 20 év alatt. Alternatívaként az atomenergetikai fejlesztést nevezte meg, amiben Oroszország partnere lehet hazánknak. Az orosz-magyar ügyeket zavarosnak nevezte Orbán, aki szerint azokat XXI. századi ügyekké, világossá, átláthatóvá kell tenni – írja az MNO.

A teljes cikket ITT

olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.