Közélet

Szlovákia: Mečiarék sem hagyják magukat

Szlovákia: Mečiarék sem hagyják magukat

2009. november 22., vasárnap
Szlovákia: Mečiarék sem hagyják magukat

Az exkormányfő Vladimír Mečiar pártja is beleszól a hazafiasság erősítésébe - írja a FelvidékMa hírportál.

Legutóbb a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom-Néppárt (HZDS) alelnöke,

Jozef Habánik

jelentette ki, hogy a pártja is törvénytervezetet készít elő tizenegy pontban a nemzettudat erősítésére az ifjúság körében, kiélezve azt az iskolai oktatásra. Habánik úgy nyilatkozott, hogy a 2010-2014-es parlamenti időszakra készített törvénytervezetük első számú pontja, hogy az oktatásban erősítsék a nemzettudatot az iskolások körében, valamint a tanulók még jobban elsajátítsák a szlovák történelmet és a hagyományokat. A HZDS más jellegű programmal jelentkezik majd, mint a Szlovák Nemzeti Párt - mondta a HZDS alelnöke.

Mečiar

pártja józanabbul szeretne hozzáállni a nemzettudat erősítéséhez, mint a szintén velük egy kormánykoalícióban lévő Szlovák Nemzeti Párt. A szélsőségesen magyargyűlölő

Ján Slota

nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az iskolai oktatást minden nap a szlovák himnusz éneklésével kellene kezdeni, valamint minden osztályba ki kellene helyezni a címert, a himnuszt és az alkotmány preambulumának szövegét.

Robert Fico

korábban az állami zászló felvonását is javasolta az iskolai hét elején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.