Közélet

Kacin: Nem reális Szerbia idei uniós felvételi kérelme

Kacin: Nem reális Szerbia idei uniós felvételi kérelme

2009. november 22., vasárnap
Kacin: Nem reális Szerbia idei uniós felvételi kérelme

Megalapozatlan Szerbia idén benyújtandó uniós felvételi kérelme, hangoztatta Jelko Kacin, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője - olvasható a VajdaságMa hírportálon.

A tagjelölti státus kérése nagy dolog, ezért ennek reálisnak kell lennie, mondta a szlovén diplomata, aki szerint ez nem lehet, s nem is pókerjátszma, hanem egy világos procedúra szerinti eljárás, amelyben meg kell szerezni az EU mind a 27 tagjának a bizalmát, az EU intézményeinek, Szerbia szomszédainak és a többi tagjelölt országnak – a mostaniaknak és a jövőbelieknek - a bizalmát. Az igazi viszonyulás a kitartó munka, amely végül elnyeri jutalmát. Hollandia álláspontjáról szólva kijelentette, hogy nem Hollandia áll Szerbia és az EU közé, hanem

Ratko Mladić, Goran Hadžić

és azok, akik ezeknek segítenek. Ők az akadályozók, nem pedig Hollandia, hangoztatat

Kacin

. A

Vuk Jeremić

külügyminiszterrel kapcsolatos bírálatokról Kacin kérdéssel válaszolt: Vajon Szerbiának több külpolitikája van? Minden alkalomra, s mindenki fülének más?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.