Közélet

Információkat gyűjtöttek a Jobbikról – a Political Capital cáfol

Információkat gyűjtöttek a Jobbikról – a Political Capital cáfol

2009. november 30., hétfő
Információkat gyűjtöttek a Jobbikról – a Political Capital cáfol

A Jobbikról és a Magyar Gárdáról a titkosszolgálattal kötött szerződés alapján információkat gyűjtött a Political Capital – írta a Magyar Nemzet. Az MDF-nek is tanácsokat adó cég nem csupán a két szervezetről, hanem az azok élén álló személyekről is gyűjtöttek adatokat, melyeket elemzéseikhez használtak fel. A Political Capital cáfol.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a Political Capital (PC) közös munkája során készült elemzéseket a hét folyamán a sajtó munkatársainak is meg kívánják mutatni. A PC állítja, hogy a két szervezetről az NBH-nak készített elemzésekben ugyanazt írták, amit a nyilvánosságnak szánt anyagaikban is közzétettek. A PC „Vagy a Magyar Nemzet, vagy a ’titkosszolgálati forrás’ hazudik” címmel sajtóközleményben reagált a Magyar Nemzetben megjelentekre. „A Political Capital – a Magyar Nemzet mai cikkének állításával szemben – soha nem gyűjtött adatot és nem 'dolgozott rá'

Vona Gáborra

és a Jobbik vezetőire. Ilyen irányú megrendelést sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól, sem másoktól nem fogadott volna el. Ez nem jelenti azt, hogy a Political Capital bármely munkatársa Vona Gáborral, a Jobbikkal, vagy a betiltott Magyar Gárdával bármilyen módon rokonszenvezne. Annyit jelent csupán, hogy a Political Capital egy elemzőintézet, amely a nyilvánosság előtt megjelent információkat értelmezi – semmilyen más forrásból nem dolgozik” – olvasható a közleményben. Ennek melléklete tartalmazza a Political Capital elemzéseit a szélsőjobboldal erősödéséből fakadó nemzetbiztonsági kockázatok előrejelzéséről.

Részletek ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.