Közélet

Szerdától Szegeden is: Helyi Téma!

Szerdától Szegeden is: Helyi Téma!

2009. október 27., kedd
Szerdától Szegeden is: Helyi Téma!

Új szín a megyeszékhely médiapalettáján

Immár a szegedi olvasókhoz is eljut az ország legkedveltebb ingyenes közéleti hetilapja, a több mint 1 millió példányban megjelenő Helyi Téma. Az országos hírek mellett a helyi információkat is megtalálja a lapban, a szegedi közélet, politika, kultúra, tudomány, oktatás és sport világának érdekességeiről olvashat minden héten a Helyi Téma szegedi kiadásában. A helyi oldalakat szerkesztőségünk, a www.szegedma.hu és a Déli Szó újságírói szerkesztik és készítik.

A Helyi Téma közéleti hetilap kiadója a Théma Lap- és Könyvkiadó Kft. A magyar tulajdonban lévő vállalkozás 2004 októberében elsőként jelentkezett a hazai médiapiacon egy ingyenes, kerületi laphálózattal. A Helyi Téma kezdetben a budai kerületekben jelent meg, majd 2005 szeptemberétől az összes budapesti kerületben, 2006 márciusától pedig már a dél-budai agglomerációban is elérhető (Budaörs, Érd, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Százhalombatta). A Helyi Téma a Szonda Ipsos és a Gfk Hungária piackutatásai szerint az egyik legolvasottabb hazai sajtótermékké és a hazai médiapiac egyik jelentős szereplőjévé vált. 2007 augusztusától az újság teljesen megújult formában, új külsővel, új tartalommal és rovatszerkezettel jelenik meg. A kiadó tavaly megkezdte az országos terjeszkedést is, így a Helyi Téma első vidéki változata tavaly ősszel megjelent Dunaújvárosban, azóta a lap többek között már Veszprémben, Sopronban, Pécsett, Esztergomban, néhány hét óta pedig Hódmezővásárhelyen is olvasható. Az első szegedi szám október 28-án, szerdán jön ki a nyomdából, s az olvasók ezt követően is minden szerdán találkozhatnak az újsággal. A Helyi Téma Szeged több tízezer példányban lesz majd elérhető Szegeden; az ingyenes kiadványt megtalálhatják a CBA üzletekben, a MOL benzinkutaknál, a belvárosban hoszteszeknél, illetve a postaládákban.

Ízelítő az október 28-i szám tartalmából:

Mars tér: mars ki!?, Hőkamerákkal is őrzik a sírokat, Kővári: Lenne program a labdarúgás felemelésére. A beköszöntőt Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök tollából olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.