Közélet

Megvesztegethető vámosok is vannak

Megvesztegethető vámosok is vannak

2009. október 2., péntek
Megvesztegethető vámosok is vannak

Az export és import ügyletekkel foglalkozó vállalatok vezetői 43 százalékának véleménye szerint a vámosok között nem kevés a megvesztegethető tisztviselő, akik pénzt fogadnak el a szállítmányok vámkezelésének „meggyorsításáért” - adja hírül a Karpatinfo.net hírportál.

A megkérdezettek 59 százaléka több mint 6 órát vesztegelt a határon szállítmányának vámkezelése miatt. 60 százalékuk véleménye szerint már a fuvarlevelek, egyéb szállítási okmányok ellenőrzésekor sor kerül a vámtisztviselők megvesztegetésére. A vállalatok vezetői nem tartják hatékonynak a kormány által az utóbbi időkben hozott korrupcióellenes intézkedéseket. A megkérdezettek többsége szerint egyszerűbbé, áttekinthetőbbé kellene tenni a vámtörvényeket. Sok esetben a szállítók nem tudják megmondani külföldi partnereiknek, mikor érkezik meg szállítmányuk, a vámhivatalok ugyanis néha napokon keresztül alaptalanul akadályozzák azok vámkezelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.