Közélet

A vajdasági autonómia lehetőségeit keresi a szerb államfő

A vajdasági autonómia lehetőségeit keresi a szerb államfő

2009. október 12., hétfő
A vajdasági autonómia lehetőségeit keresi a szerb államfő

A vajdasági autonómia kérdését is meg fogjuk oldani, jelenleg is tart a parlamenti vita arról, hogy milyen jogkörök kerülnek át a tartományhoz – jelentette ki Borisz Tadics szerb államfő az egyik kormányközeli lap hétfői számában közölt interjúban. Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában fogadta Borisz Tadics szerb köztársasági elnököt, aki vasárnap érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra – írja az mno.hu.

A két államfő megbeszélése után mindketten nyilatkoznak a sajtónak, majd a szerb köztársasági elnök a Parlamentben találkozik

Bajnai Gordon

miniszterelnökkel. Magyar barátaim a nemzeti kisebbségi tanácsok felállítását kérték tőlünk – mondta a szerb államfő. Hozzátette azt is: nagyon büszke, hogy ez a törvény meg is született, s ezzel minden jogot megkapnak a szerbiai kisebbségek. Arra a felvetésre, hogy a kormánykoalíciót támogató vajdasági magyarok elsősorban a tartományi autonómia hatálybalépésének elmaradása miatt csalódtak kormányában,

Tadics

azt felelte: „A vajdasági autonómia kérdését is meg fogjuk oldani, jelenleg is tart a parlamenti vita arról, hogy milyen jogkörök kerülnek át a tartományhoz. A folyamatot látva az elkövetkező hónapokban ez a kérdés meg fog oldódni.” (forrás: mno.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.