Közélet

Nem állíthatnak emlékművet a járeki áldozatoknak

Nem állíthatnak emlékművet a járeki áldozatoknak

2009. szeptember 5., szombat
Nem állíthatnak emlékművet a járeki áldozatoknak

Nem állíthat emlékművet a Duna Menti Svábok Világszövetsége a járeki koncentrációs táborban elhunytak emlékére – áll a Vajdaság Ma hírportálon.

Erről döntött a temerini Községi Tanács. Guszton András polgármester a Pannon RTV-nek elmondta, hogy a szavazásnál a Magyar Koalíció egyedül maradt a kezdeményezés támogatásával. A koalíciós partnereik és az ellenzék is ellene szavazott. Indoklásuk szerint nincs helye német emlékhelynek szerb ortodox temetőben.

A haláltáborban csúrogi, zsablyai és mozsori magyarok is szenvedtek. 1945 januárjában a Sajkás-vidékről összegyűjtött német és magyar tömeget gyalogmenetben terelték a járeki gyűjtőtáborba. A Duna Menti Svábok Világszövetsége Boris Tadić, szerb elnökhöz fordul, engedélyezze az emlékmű felállítását – olvasható a

Vajdaság Ma hírportálon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.