Közélet

Megmarad a nagyfai fogház – egyelőre biztosan

Megmarad a nagyfai fogház – egyelőre biztosan

2009. szeptember 9., szerda
Megmarad a nagyfai fogház – egyelőre biztosan

A rendészeti miniszter most reagált Magyar Anna közgyűlési elnök levelére

Nem szűnik meg a nagyfai fogház, csak 2010. január 1-jétől a Szegedi Fegyház és Börtön részeként működik tovább. Az átszervezés nem érinti a krónikus utókezelő részleget, a Nagyfán működő kft.-nek dolgozó fogvatartottakat és a fogház területén lévő lakótelepet sem – ez áll Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter levelében, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna megkeresésére írt válaszul - tájékoztat a megyei közgyűlés sajtószolgálata.

Elértük, amit akartunk, megmarad a nagyfai fogház - a jó hírről

Magyar Anna

közgyűlési elnök és

Gonda János

megyei képviselő a magyar büntetés-végrehajtási szervezet napján, a Szent Adorján-napi ünnepségen tájékoztatta az érintetteket Sziksósfürdőn. A Csongrád Megyei Közgyűlés határozatát július 23-án postázták

Draskovics Tibor

szakminiszternek, aki a napokban válaszolt a megkeresésre. Mint Magyar Anna kifejtette: a levélben az áll, hogy a Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jelenleg önállóan gazdálkodó központi költségvetési szerv, amely 2010. január 1-jétől mint önálló jogi személy megszűnik, de a Szegedi Fegyház és Börtön objektumaként – csökkentett kapacitással – működik tovább. Csak a vezetői helyek számát csökkentik, a funkcionális területeket vonják össze, és a párhuzamosságokat szüntetik meg. Az átszervezés nem érinti az országos hatáskörű krónikus utókezelő részleget és a Nagyfán működő kft.-ben dolgozó fogvatartottakat, valamint az intézet területén lévő lakótelepet sem, amely a személyi állomány elhelyezésére szolgál. Mint Magyar Anna közgyűlési elnök fogalmazott, mindennek ellenére továbbra is éberen kell figyelnünk az eseményekre, hogy ez így is maradjon! - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.