Közélet

Földértékesítési moratóriumot követel Turi-Kovács Béla

Földértékesítési moratóriumot követel Turi-Kovács Béla

2009. szeptember 13., vasárnap
Földértékesítési moratóriumot követel Turi-Kovács Béla

A magyar gazdákat védő földtörvényre van szükség, ezért az állami földek értékesítésére teljes moratóriumot követel a Kisgazda Polgári Egyesület és Kisgazda Polgári Szövetség (KPE-KPSZ)

számolt be a szombati békéscsabai kisgazda országos gyűlésről a Magyar Nemzet. A kongresszuson felszólalt a pártelnök, Turi-Kovács Béla mellett Deutsch Tamás EP-képviselő és Kövér László is.

Nem elég csak kimondani, de törvényekkel kell megvédeni a magyar földet – fogalmazta meg a kisgazdák elvárásait

Turi-Kovács Béla

, aki szerint az új kormánynak alapjaitól kell újjáépítenie az agráriumot. A pártelnök bízik benne, hogy a következő kabinet egyik első intézkedése az új földtörvény megalkotása lesz, mivel óriási veszélyt jelent, ha a tőke szabad áramlása a termőföldre is kiterjed majd. Turi-Kovács úgy véli hatalmas kárt okozhat hazánknak a befektetési szándékkal megvásárolt, de meg nem művelt földek felhalmozása.

Deutsch Tamás

európai parlamenti képviselő elmondta, hogy a szocialista és szabad demokrata kormány 2002-es földtörvény-módosításában egyszerűen kizárták a helyben lakó gazdák elővásárlási jogát, pedig ez a lehetőség segíthetne megvédeni a magyar földet. A Fidesz országos választmányának elnöke,

Kövér László

szerint az elmúlt hét-nyolc év egy háborús pusztítással ért fel, csak most nehezebb a dolga az újjáépítésre vállalkozóknak, mint a világháború után, mivel akkor megértették és elfogadták az emberek az újrakezdés szükségességét, most viszont teljes bizonytalanság uralkodik az országban.

Deutsch Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.