Közélet

A KDH vállalja Szent István örökségét

A KDH vállalja Szent István örökségét

2009. szeptember 20., vasárnap
A KDH vállalja Szent István örökségét

A Szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom kilenc év után leköszönő elnöke Pavol Hrušovský, azt üzente a nemzeti populistáknak, hogy az igazi hazafiságnak nincs szüksége ellenségre - adta hírül a Felvidék Ma hírportál.

A Szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) magáénak vallja mind

Szent István

, mind

Cirill

és

Metód

szláv hittérítők örökségét. Erről

Pavol Hrušovský

, a KDH távozó elnöke beszélt szombaton Nyitrán a párt közgyűlésén, aki felszólította Szlovákia polgárait, hogy ne legyenek közömbösek a magyar kisebbség és a szlovák többség közötti feszültség növekedésével szemben. "Szeretném megüzenni a nemzeti populistáknak, akik újra megpróbálják feléleszteni a nemzeti indulatokat, hogy az igazi hazafiságnak nincs szüksége ellenségre" - jelentette ki a politikus. Hrušovský leszögezte, hogy a párt vállalja Szent István örökségét, amellyel politikai célokból Magyarországon és Szlovákiában egyaránt visszaélnek. Szerinte az országban Cirill és Metód üzenetével a nacionalisták, populisták és kommunisták élnek vissza, aki szerint Szent István király a kereszténydemokraták számára a kereszténység elterjesztőjét jelenti. "Ma nem vehetik el őt tőlünk azok, akik bohócnak nevezték. A valódi hazafiasságnak nincs szüksége erőszakra, míg a nacionalizmus függ tőle." - mondta a leköszönő elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.