Közélet

Szögedi Védegylet: Nem a sajtónyilatkozat miatt zár korábban a SZIN

Szögedi Védegylet: Nem a sajtónyilatkozat miatt zár korábban a SZIN

2009. augusztus 29., szombat
Szögedi Védegylet: Nem a sajtónyilatkozat miatt zár korábban a SZIN

A Szegedi Ifjúsági Napok zárónapján a szervezők több színpadon is műsorváltozást hajtottak végre, Szeged jegyzőjének határozata alapján ugyanis a zenés műsorszolgáltatást éjfélkor be kell fejezni a fesztiválon – tájékoztat a SZIN hivatalos honlapja

, hozzátéve, hogy a korábbi évekhez hasonló volt most is a SZIN zajterhelése, és nem lépték át a törvényi kereteket. A Szögedi Védegylet közleményt adott ki a fesztivál tervezettnél korábbi zárásáról, eloszlatandó azt a vélekedést, hogy korábbi nyilatkozatuk miatt született a jelenlegi döntés. A sajtóközlemény alább olvasható.

SZIN: Balos zajkeverők avagy A ló túloldala!?

Jön a hideg front! Vihar-előrejelzés a láthatáron. Ezt a Város balvezetői is tudják...

A SZIN zaja és dübörgése 4 napon át nem engedte pihenni a Várost. A főjegyző a jog szerint jár el. A zajrendeletet a zajmesterek többszörösen megsértették.

De most megindul a suttogó propaganda... Az ifjú elvtársak eljátsszák, hogy egy sajtónyilatkozat miatt bezárják az egész rendezvényt. Még az eső előtt? Vagy ennyire kevés a bevétel? Mégsem elég jó a műsor? Majd eldöntik a városlakók... Meg a SZIN-járók...

A SZIN zaja és dübörgése 4 hétköznapon át nem engedte a Várost pihenni. És most pont szombaton rekesztik be 11-kor!? Vajon miért? Nem furcsa ez? Ez a ló túloldala! Bizony! Az elvtársak átestek... (de ripacsként jól játsszák) Rendesen lehetne a hangzavar hétköznapokon éjfélig, és szombaton akár tovább is!

A SZIN a Város polgárainak többsége (a részt nem vevők) számára nem más, mint elviselhetetlen zaj. A több színpadon zajló zene távolról összemosódva nem más, mint zaj! Mélyen dübörgő kakofónia. Ezt a Város lakói hajnali 4-ig kénytelenek elszenvedni... 50 ezer polgár szenved az 5 ezer éjjeli szórakozásáért?! Kérdéses, hogy a SZIN a Városért vagy a Város (lakói) ellen van!?

A rendőrséghez érkező lakossági panaszok hatására a zajbemérések megtörténnek, de eredményességük kétséges. Ha a rendezvény–a mérések tanúsága szerint–betartja az előírt normákat, úgy a jelenlegi szabályozás szorul javításra. A Szögedi Védegylet kezdeményezi a zajrendelet és betarthatóságának fölülvizsgálatát, különös tekintettel az éjféltől hajnalig terjedő órákra.

A későbbiekben pedig a SZIN teréül egy másik alkalmas helyszín megvizsgálása is szükséges, ekként a rendezvény új helyszínre való költöztetése is megfontolandó. A Sziki pl. még a biztonsági őrök szerint is jobban védhető. A 6300 Ft-os napijegybe meg bőven belefér a rendszeres buszos különjárat, mely az összeköttetést biztosíthatja a SZIN és a Város között. Kultúrországokban így szokták már évtizedek óta.

Terjedőben az álhír, hogy miattam zárják be ma (korábban) a SZIN-t... Ugye senki nem hiszi azt, hogy a városvédő egyesület sajtónyilatkozata hatására a Város polgármestere, vagy bármelyik balvezetője beszüntetné akármelyik jól jövedelmező rendezvényét. Ha mégis beszünteti, vajon miért teszi? Azért mert jogszabályt sértett! Méghozzá a zajrendeletet. Ha másra keni, vajon, miért teszi? Bűnbakot keres a saját hibái és mulasztásai számára. Piszkos politikai játékkal próbálja mosdatni magát. Már megint!

a magam részéről Jó szórakozást! ...és legalább olyan... Jó Pihenést! kíván tisztelettel:

Dr Szabó László Szögedi Védegylet

www.ujszeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.