Közélet

SZDSZ: Grószné Krupp Erzsébet lesz az önkormányzati kabinet tagja

SZDSZ: Grószné Krupp Erzsébet lesz az önkormányzati kabinet tagja

2009. augusztus 14., péntek
SZDSZ: Grószné Krupp Erzsébet lesz az önkormányzati kabinet tagja

Grószné Krupp Erzsébetet, Pilisvörösvár volt polgármesterét kérte fel az SZDSZ önkormányzati és várospolitikai kabinetje, hogy vegyen részt a testület munkájában - közölte az SZDSZ pénteken az MTI-vel.

A párt közleményében azt írta: sajnálattal értesültek arról, hogy "

Kovács Sándor

, Csanádpalota polgármestere - korábbi ígéretével ellentétben - mégsem vállal szerepet a testület munkájában". Ezért kérte fel a helyére

Szentkuti Károly

kabinetvezető

Grószné Krupp Erzsébetet

, az SZDSZ országos ügyvivőjét, aki több cikluson keresztül volt Pilisvörösvár polgármestere, jelenleg pedig a Pest Megyei Közgyűlés tagja - tették hozzá. Az SZDSZ augusztus 11-én adott ki közleményt arról, hogy megalakult a párt önkormányzati és várospolitikai kabinetje. A közlemény a testület elnöke és két állandó meghívottja mellett négy tagot nevezett meg, köztük Kovács Sándort is. Kovács Sándor csütörtökön ennek a nyilatkozatnak a helyesbítését kért

Retkes Attilától,

mert - mint az MTI-hez eljuttatott levelében írta - július 20-ai dátummal lemondott a pártban betöltött tisztségéről, és - több megyei elnökkel és a párt számos alapítójával egy időben - kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből. Ezt azzal indokolta, hogy nem akart közösséget vállalni az új vezetés politikájával. Kovács Sándor azt írta, hogy ezek után nem lehet és nem is kíván tagja lenni semmilyen újonnan megalakuló párttestületnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.