Közélet

Lendvai: a szocialista miniszterek a költségvetés elfogadásáig a kormányban maradnak

Lendvai: a szocialista miniszterek a költségvetés elfogadásáig a kormányban maradnak

2009. augusztus 5., szerda
Lendvai: a szocialista miniszterek a költségvetés elfogadásáig a kormányban maradnak

Ficsor Ádám kivételével a szocialista miniszterek a költségvetés elfogadásáig a helyükön maradnak, azt követően azok mondanak le a kormánytagságról, akik a kampányban napi feladatot látnak el – közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerdán az MTI-vel.

A párt országos választási bizottságában (ovb) kialakították a munkamegosztást is, a testület kiegészítéséről a választmány dönt majd – írta a pártelnök az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Lendvai Ildikó

a július eleji pártkongresszuson javasolta, hogy az ovb-t egészítsék ki

Botka László

szegedi polgármesterrel,

Ficsor Ádám

titokminiszterrel,

Molnár Csaba

kancelláriaminiszterrel,

Burány Sándor

budapesti pártelnökkel és

Boldvai László

Nógrád megyei pártelnökkel. Az MSZP választmánya júliusban úgy döntött, hogy augusztus végi ülésén egészíti ki az ovb-t. A párt kongresszusi állásfoglalása szerint "a hatékony koordináció, a párton belüli együttműködés kiszélesítése, a különböző társadalmi csoportok és generációk megszólítása, az új szereplők bevonása érdekében" szükséges az MSZP országos választási bizottságának kiegészítése. A szerdai közleményben az olvasható, hogy az ovb-n belüli munkamegosztás szerint a választási program készítését Lendvai Ildikó irányítja, mellette a munkában – a testület jelenlegi és javasolt tagjai közül – részt vesz

Mesterházy Attila

frakcióvezető-alelnök, Molnár Csaba kancelláriaminiszter és

Lamperth Mónika

elnökhelyettes is.

Szekeres Imre

honvédelmi miniszter, elnökhelyettes a választási munka gyakorlati előkészítéséért felelős team-et vezeti, itt kapott szerepet az ovb-tagok közül

Ujhelyi István

alelnök és

Puch László

pártigazgató is.

Kiss Péter

társadalmi kapcsolatokért felelős miniszter, a párt alelnöke többek segítségével az MSZP partnerkapcsolataiért, lehetséges együttműködése szélesítéséért felel majd. A titkosszolgálati miniszteri posztról szeptember középen távozó Ficsor Ádám fő feladata a jelöltek felkészítése lesz. Mesterházy Attila frakcióvezetőként nemcsak a jelenlegi képviselők programkészítő és egyéb munkáját koordinálja, de előkészíti a következő frakció működését is, a listaállításban, a jelöltekkel való kapcsolattartásban vállalt szerepe segítségével.

Simon Gábor

választmányi elnök a testület választási szerepkörét szervezi, Burány Sándor budapesti elnök, Botka László megyei elnök és a megyei elnökök képviseletében Boldvai László megyei elnök is politikai tapasztalataikat és teljesítményüket felhasználó szerepet vállal. Az MSZP fontos szerepet szán a házelnöki posztról szeptemberben leköszönő

Szili Katalinnak

is, aki ősztől kezdve minden energiáját a baloldal megerősítésére fordítja – közölte a pártelnök. Lendvai Ildikó a közleményben leszögezte: a november végi, december eleji kongresszusig az MSZP a programkészítés mellett az ősz legfontosabb feladatának a válságkezelő kormányzati munka folytatását, a gazdasági-pénzügyi világválság hatásai elleni további védelmet, a társadalmi válság megelőzését, a bajban való segítségnyújtást tartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.