Közélet

Ketten vettek részt mind a 9 romagyilkosságban

Ketten vettek részt mind a 9 romagyilkosságban

2009. augusztus 25., kedd
Ketten vettek részt mind a 9 romagyilkosságban

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatója szerint az előzetes letartóztatásba került négy férfiból ketten mind a kilenc gyilkossággal gyanúsíthatók, a másik kettő csak egy-egy támadásban vett részt – számolt be a Magyar Nemzet.

A kilenc helyszínen hat halottal és öt sérüléssel zárult bűncselekmény-sorozat gyanúsítottjait nagy erőkkel, 120 tagú nyomozócsoport munkájának köszönhetően találták meg. A nyomozás során 1300 erőszakos bűncselekmény nyomozati anyagát vizsgálták meg, 100-nál is több szakértői véleményt kértek, a telefonforgalmazásokban pedig négymillió feletti adatmennyiséget dolgoztak fel. Az eljárás során szükségessé vált közútforgalmi adatok száma csaknem elérte a kétmilliót, amiből 800 órányi képanyagot és 1,5 millió gépkocsira vonatkozó adatot elemeztek ki. A gyanúsítottak elfogását követően lefoglalt lőfegyverek és lőszerek között hat olyan lőfegyvert találtak, amelyek azonosak lehetnek a bűncselekmény-sorozatban használt fegyverekkel. A házkutatások során lefoglaltak számtalan olyan tárgyat, ruházatot, technikai eszközt és három gépkocsit, amelyek összefüggésbe hozhatók a gyilkosságok elkövetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.