Közélet

Helyesbítést kért Retkes Attilától az SZDSZ volt Csongrád megyei elnöke

Helyesbítést kért Retkes Attilától az SZDSZ volt Csongrád megyei elnöke

2009. augusztus 13., csütörtök
Helyesbítést kért Retkes Attilától az SZDSZ volt Csongrád megyei elnöke

Helyesbítést kér Retkes Attilától az SZDSZ volt Csongrád megyei elnöke - írta a pártelnöknek címzett, de az MTI-hez is eljuttatott levelében Kovács Sándor.

Csanádpalota polgármestere a levélben ismerteti, hogy július 20-i dátummal lemondott a pártban betöltött tisztségéről, és - több megyei elnökkel és a párt számos alapítójával egyidőben - kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből. Ezt azzal indokolta, hogy nem kívánt közösséget vállalni az új vezetés politikájával. Hozzátette, erről tájékoztatta a pártközpontot és a sajtót is. A politikus szerint ehhez képest megdöbbenéssel olvasta azt a nyilatkozatot, amely szerint ő is tagja az SZDSZ augusztus 11-én megalakult önkormányzati kabinetjének. Kovács Sándor azt írja, hogy miután kilépett és lemondott a pártban betöltött tisztségéről, nem lehet és nem is kíván tagja lenni semmilyen újonnan megalakuló testületnek. Kérte, hogy a nyilatkozatot ehhez képest helyesbítsék. Az SZDSZ augusztus 11-én adott ki közleményt arról, hogy megalakult a párt önkormányzati és várospolitikai kabinetje. A közlemény a testület elnöke és két állandó meghívottja mellett annak négy tagját nevezi meg, köztük Kovács Sándort is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.