Közélet

Felhívás: Szegedi Civil Fórum alakult

Felhívás: Szegedi Civil Fórum alakult

2009. augusztus 5., szerda
Felhívás: Szegedi Civil Fórum alakult

Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom vezetője, Nógrádi Tibor a szerdai napon egy nyilatkozatot juttatott el a SZEGEDma.hu szerkesztőségéhez, melyben a mozgalom összefogásra szólítja és hívja föl az érdekeik megsértését tapasztaló szegedi civil szervezeteket. A felhívást alább olvashatják.

Felhívás

Az „Együtt a Szegedi Labdarúgásért” civil mozgalom Szegedi Civil Fórum néven összefogásra hívja fel a különböző helyi ügyekben érintett, az alábbi kezdeményezéssel egyetértő civil szervezeteket. Nemrég Szeged város főjegyzője a Délmagyarország hasábjain – véleményünk szerint hatáskörét messze túllépve – politikai nyilatkozatban támadta egyik nagy eredményünket, a SZEOL-stadion megvédését, városi tulajdonban tartását. Nem sokkal később a SZEGEDma.hu hasábjain egy sajtótájékoztatóból kibontakozó vita kapcsán mindkét politikai oldal céljaihoz felhasználta a labdarúgópályák ingatlanügyeit. Tudjuk, hogy a napi politikai csaták következtében más civil érdekek is sérültek az elmúlt időszakban Szegeden, ezért úgy gondoljuk, közös fellépéssel, egymás segítésével hatékonyabban tudnánk küzdeni a civil célok érvényesítéséért. Kérjük, jelentkezzenek azok a civil szervezetek, akik hasonló problémákkal küzdenek, és önállóságuk megtartása mellett közösséget vállalnának a kezdeményezőkkel. Jelentkezni a

szegedicivilforum@gmail.com

e-mail címen lehet.

Új rovat indul portálunkon

A fönti felhívást a magunk részéről örömmel fogadtuk, s lehetőségeinkhez mérten segíteni kívánjuk. Mint azt a SZEGEDma.hu 2008. májusi indulásakor megfogalmaztuk, olyan közösségi szemléletű, a helyi hírekkel és viszonyokkal foglalkozó internetes újságot kívánunk szerkeszteni, mely felkarolja a helyi médiumokból politikai indokok miatt kimaradó ügyeket, témákat, személyeket, sorsokat, közösségeket, intézményeket. Az azóta eltelt időben rengeteg civil szervezettel kerültünk kapcsolatba, melyek sokszor elszigetelten küzdöttek, küzdenek céljaikért, érdekeikért. Kiemelten foglalkoztunk, foglalkozunk velük és az általuk képviselt problémákkal, több esetben mi adtunk először vagy egyedül publicitást ezeknek a helyi mikroközösségeknek, az általuk képviselt ügyeknek, melyek gyakran szegediek ezreit érintik. Szellemiségünkhöz és hitvallásunkhoz híven csatlakozunk a civil kezdeményezéshez: új rovatot indítunk Civil Fórum címmel. Ezzel is hitet kívánunk tenni az összefogás szükségessége mellett, mely Szegeden olyannyira hiányzik. (A SZEGEDma.hu szerkesztősége)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.