Közélet

A VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról

A VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról

2009. augusztus 31., hétfő
A VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról

„Én, mint szerbiai állampolgár anélkül, hogy kérném a fölvételemet, rajta vagyok az általános választói névjegyzéken, és szavazhatok a szerbiai parlamenti és helyhatósági választásokon. Ha a nemzeti tanácsokról szóló törvény javaslatába iktatott rendelkezést nézem, csak akkor kerülhetek rá a magyar választók névjegyzékére, ha ezt egy levélben külön kérem az illetékesektől. Ez diszkrimináció!” – vélekedik Ágoston András, a VMDP elnöke a kisebbségi nemzeti tanácsokról szóló törvény javaslatáról, amelyről a tervek szerint hétfőn szavaz a belgrádi képviselőház. Az interjú a Vajdaság Ma hírportálon olvasható.

A téma felvetését időszerűsíti, hogy péntek délután bombaként robbant a hír: a VMSZ kivételével mindegyik délvidéki magyar párt és tíz újvidéki, szabadkai, zentai, csókai, topolyai és ürményházi magyar civil szervezet arra szólította fel a Magyar Koalíció VMSZ-es parlamenti képviselőit, hogy ne szavazzák meg a nemzeti tanácsokról szóló törvény tervezetét. Miért? A VMDP elnökével készült interjút a Vajdaság Ma hírportál Tükör című rovatában olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.