Közélet

Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó

Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó

2009. augusztus 17., hétfő
Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó

Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó, a fürdő építése az ősszel megkezdődhet - mondta a város polgármestere hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Buzás Péter

(MSZP - Polgári Szövetség Makóért) az eddigi eredményekről elmondta: első körben 2008 szeptemberében nyert a projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Programja (DAOP) pályázatán. Az idén augusztus 13-án beadták a második fordulóra is a szükséges anyagot, az eredményt október végére várják. Közben májusban meghirdették a beruházás kiviteli munkáira a közbeszerzést, amelyre 9 ajánlat érkezett. Ezek értékelése megkezdődött, várhatóan szeptemberben lesz eredményhirdetés. Ezt követően megkezdődhet a munka, a 18 hónapos építkezés után 2011 tavaszára várható az új fürdő átadása - tette hozzá a polgármester. A régi fürdő területére a csaknem 10 ezer négyzetméteres alapterületű épületet Makovecz Imre tervezte. Először valamivel nagyobb, csaknem 12 ezer négyzetméteres fürdőt álmodott meg a Kossuth-díjas építész, de azt a költségek csökkentése miatt át kellett tervezni. A makói fürdő fő profilja a jövőben a gyógyászat, a gyógyiszap és a rehabilitációs kezelés lesz. A bővítés 3,2 milliárd forintba kerül majd, 50 százalékos európai uniós támogatással. Az önerőt az önkormányzat kötvénykibocsátással teremti elő. A fejlesztésnek köszönhetően 400-500 új munkahely jöhet létre. A makói fürdő forgalma az elmúlt években dinamikusan növekedett: 2006-ban 253 ezer vendéget fogadtak, tavaly és tavalyelőtt már több mint 300 ezren látogattak el a létesítménybe. A vendégek között jelentős a szomszédos romániai településekről érkezők száma, tavaly voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a szomszédos országból érkezett - tudatta Buzás Péter polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.