Közélet

Vona Gábor: Mindannyian gárdisták vagyunk!

Vona Gábor: Mindannyian gárdisták vagyunk!

2009. július 6., hétfő
Vona Gábor: Mindannyian gárdisták vagyunk!

Mint arról már beszámoltunk, a szombati budapesti rendőrségi akciók elleni tiltakozásul július 11-én tüntetést tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A hétvégén Vona Gábor pártelnököt is előállították a rendőrök, mikor a feloszlatott Magyar Gárda tagjai közé ült a fűbe.

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke hétfői sajtóközleményében úgy fogalmaz: „ a rendőrterror ellen, a gárdistának felesküdött állampolgárok védelmében, az alapvető szabadságjogok jegyében újabb, bejelentett tüntetést tart a Jobbik július 11-én, szombaton 17 órától a budapesti Szabadság téren, a kommunizmust dicsőítő emlékmű előtt. Megjelenő szimpatizánsainktól szolidaritásként – lehetőségük szerint – sötét nadrág és fehér ing viselését kérjük.” A rendőrséggel hétfőn egyeztető tárgyalást tartott a Jobbik, a BRFK tudomásul vette a gyülekezési szándékot, jogvita csak a gárdisták egyenruhája tekintetében van. „A Magyar Gárda Egyesületnek azonban soha nem volt egyenruhája, a tíz tag rendszerint öltönyben jelent meg. Ezt a feloszlatott egyesület alapítói szombaton le is veszik, szolidaritásként a gárdistákéhoz hasonló népviseletet – fekete nadrágot és fehér inget – hordanak majd, és erre kérik a törvényes tüntetés részvevőit is. Most ugyanis lélekben mindannyian gárdisták vagyunk” – írja Vona. A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásának ügye az elnök szerint a Legfelsőbb Bíróságon folytatódhat, addigra a Jobbik Magyarországért Mozgalom az Országgyűlésben „gátat szabhat a bíróságokra gyakorolt politikai nyomásgyakorlásnak”. A Jobbik szegedi szervezete egyébként - ahogy arról olvasóink a SZEGEDma.hu-n tájékozódhattak -

pénteken tart tiltakozó demonstrációt

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.