Közélet

Vádemelés Kolompár Orbán ellen

Vádemelés Kolompár Orbán ellen

2009. július 2., csütörtök
Vádemelés Kolompár Orbán ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a napokban a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) három tisztségviselője elleni nyomozást – értesült a Magyar Nemzet. Információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella megerősítette.

Amennyiben a VI–VII. kerületi ügyészség megalapozottnak találja az előterjesztést, és számvitel rendjének megsértése miatt vádat emel, úgy a három gyanúsítottból – köztük

Kolompár Orbán

OCÖ-elnökből – vádlott lesz. Az ügyben még 2005-ben kezdődött vizsgálat, miután az OCÖ pénzügyi ellenőrző bizottságának egyik tagja feljelentést tett gazdasági bűncselekmények gyanújával. A feljelentés arra utalt, hogy az OCÖ gazdálkodásában súlyos visszaélések történtek 2003 és 2005 között. (A szervezet vezetője akkor már Kolompár volt.) A bűnügyben először a BRFK vizsgálódott hűtlen kezelés gyanújával, de azt megszüntették. Azonban a nyomozás során sikkasztásra és számviteli fegyelem megsértésére utaló adatokra bukkantak, és ennek felgöngyölítésével 2006-ban a vám- és pénzügyőrség nyomozó szervét bízták meg. A büntetőeljárás tavalyig ismeretlen tettes ellen folyt, majd ősszel Kolompár két munkatársát, később pedig magát az OCÖ elnökét hallgatták ki gyanúsítottként – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában, amelyből további részleteket is megtudhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.