Közélet

Tüntetések a fővárosban – Vona Gábort rabosították

Tüntetések a fővárosban – Vona Gábort rabosították

2009. július 4., szombat
Tüntetések a fővárosban – Vona Gábort rabosították

A Magyar Gárda feloszlatása ellen tiltakoztak több százan, gárdisták és szimpatizánsok egyaránt az Erzsébet téren szombaton. A rendőrök könnygázzal támadtak a tüntetőkre, egyenként emelték ki őket a tömegből. Mintegy ezer békés tüntetőt tyúklépésben szorított a rendőrség az Astoria irányába a Károly körúton.

A rendőrség által körbezárt téren több turista is bennrekedt. A hatóság ugyan távozásra szólította fel őket, de többek elmondása szerint menekülési útvonalat nem biztosított azoknak, akik eleget tettek volna a felszólításnak -

írja a hírTV

. Mintegy ezer békés tüntetőt tyúklépésben szorított a rendőrség az Astoria irányába a Károly körúton. Több embert megbilincseltek s elvittek a helyszínről, köztük

Vona Gábor

Jobbik-elnököt is. Az

mno.hu

szerint a Rákóczi úton ért véget a rendőrség és a tüntetők több mint négyórás összecsapása azután, hogy feloszlatták a Magyar Gárda melletti demonstrációt a Deák téren. A rendőrök könnygázt vetettek be, legalább 12 demonstrálót mentők vittek el. A tüntetők között voltak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái is. Kiemelték és elszállították a Deák térről Vona Gábort.

A portál beszámolóját percről percre itt olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.