Közélet

Lezárt híd, avagy a szegedi dugómustra – videóval

Lezárt híd, avagy a szegedi dugómustra – videóval

2009. július 20., hétfő
Lezárt híd, avagy a szegedi dugómustra – videóval
hidlezaras1.jpg

A Belvárosi hidat szombaton zárták le az autós forgalom elől, mert a híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt szükség volt a 70 millió forintos költségű,

önkormányzati forrásból megvalósuló rekonstrukcióra

. A SZEGEDma.hu „akciócsapata" megnézte a híd lezárása utáni első munkanapon, mi is az a dilatációs elem, és hogyan dugul be a Bertalan híd.

A Belvárosi híd szegedi oldalánál már a híd utca elején jelzik az autósoknak, merre nem lehet menni, a Dózsa utca felől is jól láthatóak a terelőoszlopok, ennek ellenére ottjártunkkor épp egy figyelmetlen autóst kellett megbüntetniük az éber járőröknek. A hídon az építőmunkások készségesen elmagyarázták, mi az a dilatációs elem, ami elavult, és dugóvá vált. A híd betonelemeinek illesztéseit takaró anyag, ami kívülről úgy néz ki, mint egy gumicsík (persze ennél jóval komplexebb elemről lehet szó). A középső illesztésnél pedig, amint megtudtuk, nemcsak a gumit kell cserélni, hanem fel is kell vésni a betont. Az újszegedi oldal már jóval izgalmasabb területnek bizonyult, ahogy a videón is látszik: a Ligetfürdőnél és a templom felőli részen is eredményes az autók elterelése; esemény hiányában át is kerékpároztunk a Bertalan hídhoz. Érdekes módon nem Újszeged felől a város irányába dugult be a forgalom, hanem épp fordítva. A képek magukért beszélnek. A csapat egy valódi megoldásra lelt csak (dugóhúzó a dugóhoz): üljön mindenki kerékpárra erre a közel egy hónapra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.