Közélet

Szegedi Fidesz: A választók döntik el, ki az alkalmas

Szegedi Fidesz: A választók döntik el, ki az alkalmas

2009. június 11., csütörtök
Szegedi Fidesz: A választók döntik el, ki az alkalmas
bodokalmarsajtaj

Sajtótájékoztatón értékelte csütörtökön Bodó Imre országgyűlési és Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő az EP-választás szegedi eredményét. A két politikus Botka Lászlónak a Délmagyarország friss számában megjelent nyilatkozatára is reagált: a polgármester szerint a helyi jobboldal politikusai nem alkalmasak arra, hogy átvegyék a város irányítását.

A Fidesz és a KDNP közös listája hatalmas győzelmet aratott Szegeden is az MSZP-vel szemben, a választók ítéletet mondtak a Gyurcsány-Bajnai-kormány, illetve a

Botka László

fémjelezte szegedi szocialista városvezetés tevékenységéről is - mondta

Kalmár Ferenc

, a KDNP országos alelnöke, helyi frakcióvezetője. A szegedi 3. választókerületben, melynek Botka az országgyűlési képviselője, minden szavazókört magabiztosan hozott el a Fidesz - ismertette Kalmár. Szegeden több mint 52 százalékot kapott a Fidesz listája, az MSZP ezzel szemben 22 százalékot, az emberek kinyilvánították bizalmatlanságukat Botka Lászlóval és csapatával szemben is. Kalmár kikérte magának Botka László a csütörtöki Délmagyarországban megjelent nyilatkozatát: a polgármester ebben kijelentette, továbbra is Szeged élén marad, nincsenek pártelnöki ambíciói, hiszen úgy véli: „a szegedi jobboldal politikusai nem felkészültek, és nem alkalmasak arra, hogy átvegyék a város irányítását, és ezzel a jobboldali pártok is tisztában vannak". A frakcióvezető közölte: Botka hét éve mást sem csinál, csak a helyi jobboldalt sértegeti. Egyébként pedig majd a választók döntik el, ki alkalmas a város vezetésére, és ki nem.

Bodó Imre,

a Fidesz országgyűlési képviselője szerint az EP-választás szegedi eredményei legalábbis kétségessé teszik a helyi napilap május 22-i számában megjelent közvélemény-kutatási adatok hitelességét. Akkor azt tették közzé, hogy ugyan az európai parlamenti választáson hatalmas Fidesz-fölény várható, ám amennyiben most kerülne sor az önkormányzati választásra, ott az MSZP-lista közel 44 százalékot, a Fidesz csak 41-et szerezne. „Az országos és a szegedi pártpreferenciák 1990 óta párhuzamosan mozognak, ekkora eltérés egészen egyszerűen elképzelhetetlen. Tisztelettel kérem Botka László,

Ujhelyi István, Kozma József

és

Sándor Klára

szegedi országgyűlési képviselőket, ne csapják be a választópolgárokat, hiszen a lakosság június 7-én adta meg a valós számokat" - fogalmazott Bodó. Szeged fideszes parlamenti képviselője is visszautasította Botka mai nyilatkozatát. Mint kifejtette, a szocialista politikusnak ideje lenne leszállni a magas lóról. „Botka 2002-ben mindennemű politikai tapasztalat nélkül lett polgármester. A város adóssága azóta 5 milliárdról 25 milliárd forintra emelkedett. Ideje, hogy a városvezető önmagával is szigorúbban bánjon. Érzi, hogy nagy a baj, hiszen a választók megvonták tőle a bizalmat, a várost pedig a Pécséhez hasonló adósságcsapda felé kormányozta" - mondta Bodó, hozzátéve: a június 7-i országos eredmények egyértelművé teszik: mihamarabb előrehozott választást kell tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.