Közélet

Június 14-én újabb tömegtüntetés a Hősök terén

Június 14-én újabb tömegtüntetés a Hősök terén

2009. június 10., szerda
Június 14-én újabb tömegtüntetés a Hősök terén

Nem lehet tovább várni, a Bajnai-kormánynak távoznia kell – mondták el a Magyar Nemzet Online-nak a Civil Összefogás Fórum szervezői. Fricz Tamás bejelentette: június 14-én újabb demonstráció lesz a Hősök terén. Kilátásba helyezték, hogy ha nem írnak ki szeptemberig előrehozott parlamenti választást, akkor általános sztrájkot is szerveznek.

A június 7-i európai parlamenti választásnak következménye kell, hogy legyen, mégpedig az, hogy a Bajnai-kormány távozik és előrehozott választásokon új kormány áll Magyarország élére – jelentette ki az MNO-nak

Fricz Tamás

. A politológus bejelentette: június 14-én vasárnap 16 órakor mindenkit várnak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb, pártmentes demonstrációjára, amelynek a célja, hogy az EP-választások következményeit betartassák a kormánnyal.

Döntsön a nép!

A megmozdulás „Utolsó esély – döntsön a nép!” címen fut majd, ahová minden polgárt várnak, aki úgy gondolja, hogy véget kell vetni annak, amit a Gyurcsány–Bajnai-féle kormányzat az országban művel. Le kell vonniuk a konzekvenciákat, ami a távozással egyenlő – tette hozzá a CÖF szervezője. Fricz felhívta a figyelmet arra is, hogy a változás több mint 80 százalékos támogatottsága hatalmas többség a kormányerőkkel szemben, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A megmozdulást szervező politológus elmondta: egyórás rendezvény lesz a Hősök terén, majd onnan indul a menet az Alkotmány utcába. Itt elfogadnak egy petíciót, amelynek lényege, hogy „amennyiben szeptemberig nem írnak ki választásokat, általános sztrájkot szerveznek”. Az mno.hu

teljes cikke itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.