Közélet

Budapesten is tüntetnek a tejtermelők

Budapesten is tüntetnek a tejtermelők

2009. június 19., péntek
Budapesten is tüntetnek a tejtermelők

Luxemburgban tüntetnek az uniós gazdák, a hazai termelők közül azonban nem tud mindenki kiutazni, ezért ők a fővárosban demonstrálnak, megelégelték ugyanis az unió döntéshozó szervének tehetetlenségét, s immár az utcán követelik a válságba sodort ágazat megsegítését. Az uniós és hazai intézkedéseket is hiányoló magyar tejtermelők június 22-én vonulnak az utcára.

A magyar tejtermelők is tiltakozást szerveznek tejpiaci helyzet javítása érdekében, tiltakozó akciójukat Budapesten, az európai uniós képviselet előtt, a luxemburgi uniós tiltakozással egy időben, június 22-én tartják - mondta Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára a magyar televízió híradójának. A MOSZ Szarvasmarha-tenyésztők Országos Választmánya közölte: azért döntöttek az egyidejű tiltakozás mellett, mivel sok magyar tejtermelő nem juthat el Luxemburgba, az európai gazdaszervezeteket tömörítő COPA-COGECA demonstrációjára, ahol csak húszan-harmincan képviselik a magyar tejes gazdákat. A többiek viszont itthon tiltakoznak az ágazat helyzetének javítása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.