Közélet

A csángóknak is segít a szegedi rotary klub

A csángóknak is segít a szegedi rotary klub

2009. június 22., hétfő
A csángóknak is segít a szegedi rotary klub
img_2856

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged az immár hagyományossá vált juniálisát, azaz a jótékonysági kerti partiját június 20-án tartotta az Invest Europe Kft. teniszcentrumában, a Horgosi úton. Az esten átadták többek között a csángó iskolák magyar nyelvű oktatását segítő adományt is.

A rotary egy olyan nemzetközi szervezet, melynek tagjai elkötelezettek a társadalmi életben való aktív részvételre, adományoznak, és adománygyűjtő akciókat szerveznek. Magyarországon a második világháborúban ellehetetlenített mozgalomnak a kommunista rezsim sem kedvezett, s csak 1991-ben alakult újjá. Egy ilyen jótékonysági rendezvény volt a szombati szegedi juniális is. Az est vendégeit a Zsomboys együttes és horgosi néptáncosok szórakoztatták, és a közös beszélgetés, szórakozás mellett, átadták a különböző közösségek képviselőinek a támogatásokat is.

(Juhász János elnökkel és a csángó magyarok szervezetének tagjaival készült interjúnkat hamarosan olvashatják.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.