Közélet

Magyar kisebbségek találkozója Szabadkán

Magyar kisebbségek találkozója Szabadkán

2009. május 9., szombat
Magyar kisebbségek találkozója Szabadkán

Szlovéniától Szerbiáig - a magyar közösség lehetőségei az Európai Unióban címmel szervezett háromnapos tanácskozást Szabadkán az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem és a Magyar Nemzeti Tanács - adta hírül a VajdaságMA. A volt Jugoszlávia utódállamaiban élő magyarok találkozójának a diákotthon ad helyet.

Az ex-Jugoszlávia és a jelen állapotok egy pesti és egy bácskai szemével elnevezéssel készült beszámoló, majd a magyarság szlovéniai, horvátországi és szerbiai helyzetéről hangzik el előadás, csakúgy mint a szórványmagyarságról és az EU kisebbségpolitikájáról, valamint a nemzeti közösségek uniós helyzetéről, de szó lesz a nemzeti türelmetlenség és a történelemoktatás összefüggéseiről is. A rendezvény vasárnap zárul istentisztelettel a szabadkai evangélikus templomban. A cikk

a délvidéki hírportálon itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.