Közélet

Történelmet írtak: Ifjúsági fórum alakult

Történelmet írtak: Ifjúsági fórum alakult

2009. április 9., csütörtök
Történelmet írtak: Ifjúsági fórum alakult

Csütörtökön az országban elsőként Szegeden alakult egy olyan ifjúsági fórum Csongrád Megyei Ifjúsági Fórum (CSIF) néven, amely magában foglalja a gyermek- és ifjúsági önkormányzatokat, ifjúsági civil szervezeteket. 27 szervezet írta alá az alapító okiratot, de a későbbiekben is lehet csatlakozni a kezdeményezéshez.

A kezdeményezés a gyermek- és ifjúsági önkormányzatokat, települési diákönkormányzatokat, ifjúsági csoportokat, egyesületeket, ifjúsági civil szervezeteket szeretné összefogni, hogy a fórum tagjai közvetlenül értesülhessenek a fiatalokat foglalkoztató problémákról, mint például hogy milyen pályázatokra volna szükségük, illetve mi az, amiben a Csongrád Megyei Önkormányzat a segítségükre lehet. Az Alapító Nyilatkozat a fórum vizsgálati területeként példaként az oktatási, továbbtanulási, elhelyezkedési, valamint lakáskérdéseket, illetve szabadidős, kulturális tevékenységeket említi. Csongrád megye úttörő példáját követendő már Békés és Bács-Kiskun megye ifjúsági referensei is jelezték, hogy hasonló szándékú fórumot szerveznének. A Csongrád Megyei Önkormányzat számára is fontos a fórum megalakulása, ezentúl ugyanis elsőkézből, maguktól a fiataloktól tudnak értesülni az őket foglalkoztató problémáktól - mondta el

Losonczi-Tóth József

megyei ifjúsági referens.

Molnár Csaba

, az Újszegedi Rendezvényház ügyvezetője úgy fogalmazott: a kht. a fiatalokkal való foglalkozást, a fiatalok segítését alapfeladatának tekinti, ezértis biztosították a helyszínt a fórum megalakulásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.