Közélet

Ismét zsarolja a törpepárt a „nagy” szocialistákat

Ismét zsarolja a törpepárt a „nagy” szocialistákat

2009. április 2., csütörtök
Ismét zsarolja a törpepárt a „nagy” szocialistákat

Vagy támogatják a szocialisták Bajnait és a megszorító programját, vagy szembe kell nézniük az előre hozott választások „rémével" - erre az SZDSZ tett konkrét célzást azzal a kijelentésével, hogy vagy Bajnai, vagy a parlament feloszlatása - számol be cikkében az mno.hu. Gyurcsánynak segíthet a felszínen maradnia, hogy szeretik az egyszerű szavazók és a tagság is. És merre megy a nagy reformer hajója?

Gyurcsány Ferenc

annak ellenére is megkerülhetetlen marad, hogy a jelek szerint „visszavonul" - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek

Kiszelly Zoltán

. A politológus szerint a tagság, illetve a baloldali átlagszavazók körében meglévő népszerűsége okán áll elő ez a helyzet. „Gyurcsánnyal szemben inkább a párt funkcionáriusai tápláltak ellenszenvet". Gyurcsány ugyan elkezdte a párt modernizálását - folytatja az elemző, ám nem tudta végigvinni az elgondolásait. Mindaddig, amíg népszerű a már említett körökben, addig mindig lesz mozgástere - teszi hozzá Kiszelly. A szocialista frakció harapófogóban van - mondta a politológus arra felvetésre, hogy a Bajnai-ultimátum okozhat-e egy pici riadalmat a szocik között. Szerinte nem sok lehetősége van a frakciónak és a pártnak, hiszen ha nem támogatják Bajnait és a programját, akkor egyrészt miniszterelnök-jelölt nélkül maradnak, másrészt kihátrál mögülük az SZDSZ is, amely párt pedig nagyon szeretne támogatható kormányfőt és programot. Vagy elfogadják Bajnait, vagy az SZDSZ oszlat - summázza Kiszelly Zoltán. A politológus szavaira szinte válaszként érkezett az SZDSZ zala megyei elnökének szerdai nyilatkozata.

Kovács Kálmán

közölte: ha a a vasárnapi MSZP-kongresszuson a szocialisták mégsem támogatják Bajnai Gordont és miniszterelnök-jelöltként kidolgozott programját, az SZDSZ a parlament feloszlatására szavaz. Mára a kis pártok - az SZDSZ és az MDF - már nem félnek annyira az előre hozott választásoktól, különösen egy sikeres EP-választás esetén - fogalmaz Kiszelly. Ha az MSZP-frakció ezt a változást nem veszi észre, könnyen két szék között a pad alá kerülhet, vagyis Bajnai és a megszorítások elutasításával előre hozott választások jöhetnek. A teljes cikk az

mno.hu-n itt

olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.